https://www.high-endrolex.com/10 За враженнями до столиці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

За враженнями до столиці

    25 березня курсанти 25-го навчального взводу другого курсу факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) їздили на екскурсію до Києва.
    Найперше, відвідали Український державний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, розташований на Печерську у колишньому Кловському палаці. Він був відкритий 17 жовтня 1974 року на честь 30-річчя визволення України від нацистських загарбників. Згодом на його базі було створено Меморіальний комплекс, відкриття якого відбулося 9 травня 1981 року.
    З усіх експозицій музею екскурсантам найбільше сподобалася головна експозиція, розгорнута у 16 залах загальною площею п’ять тисяч квадратних метрів. Вона налічує понад 15 тисяч музейних предметів, що відображають вклад України у перемогу над нацизмом; експонати, що відображають окремі ділянки радянсько-німецького фронту та містять дані про великомасштабні битви, створення та діяльність антигітлерівської коаліції; свідоцтва героїзму та жертовності українського народу.
    Друга частина дня була присвячена екскурсії по Києво-Печерській Лаврі, що величаво розкинулася на пагорбах правого берега Дніпра. Екскурсанти мали змогу пройти ближні печери Лаври, відчути дух давнини та духовної сили старців, які присвятили своє життя служінню Богові.
    Погана погода (дощ та мокрий сніг) не завадили майбутнім пожежникам-рятувальникам гарно провести час та отримати незабутні враження від екскурсії!
 



Артем Майборода,
куратор 25-го навчального взводу,
старший викладач кафедри хімії
та процесів горіння факультету ПРД,
капітан служби цивільного захисту

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10