https://www.high-endrolex.com/10 Спортивна честь Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.01.2011
НУЦЗУ

Спортивна честь Національного університету цивільного захисту України

Для кожної людини найголовнішою запорукою життєвого розвитку та досягнення визначених для себе задач є здоров’я як духовне, так і фізичне. Тому дуже важливо підтримувати його у відмінному стані займаючись спортом. Але не всі люди використовують спорт для підтримання життєвого тонусу, дехто присвячує йому більшу частину життя. Серед таких людей - курсант 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту МНС України Ельдар Мамедов, член збірної команди університету з боротьби самбо та греко-римської боротьби.
Мамєдов Ельдар Кешвєтинович народився 22 лютого 1990 року в смт. Куйбишево Бахчисарайського району АР Крим. Ще змалку він хотів займатися спортом, й тому у 6 років почав ходити до спортивної зали будинку культури рідного селища та займатися греко-римською боротьбою. Заняттю улюбленим видом спорту Ельдар присвячував увесь вільний від школи час, часто брав участь у спортивних перегонах різних рівнів. За цей час він був багатократним чемпіоном АР Крим та України, також був призером міжнародних чемпіонатів. Під час чергового чемпіонату АР Крим з греко-римської боротьби, але вже у дорослій категорії, Ельдар отримав почесне звання кандидата у майстри спорту. Улюблений вид спорту юнак не покинув й після вступу до Університету у 2007 році, проте почав займатися боротьбою самбо, яка є профілюючим видом спорту в структурі МНС. Ельдар вступив до секції з боротьби самбо, в якій активно самоудосконалювався й підвищував свою майстерність. Результати напружених тренувань не примусили на себе довго чекати - й вже через рік, взявши участь у чемпіонаті Україні з військово-спортивного триборства був визнаний одним із кращих спортсменів серед структур МНС України та нагороджений грамотою міністра МНС України Володимира Шандри. Мамєдов продовжував працювати над собою, удосконалювати техніку та продовжував боротися. Протягом 2007-2010 років він був неодноразовим призером чемпіонату Харківської області з боротьби самбо, отримав срібло на чемпіонаті України серед навчальних закладів. Врешті-решт настав той час, коли на початку 2011 року на міжнародному турнірі «Пам’яті двократного чемпіона Казакова» Ельдар захистив звання майстра спорту України.
На прикладі Мамєдова Ельдара можна впевнено сказати, що спорт є необхідним критерієм життєвої позиції кожної людини, а також те, що сила волі і наполеглива праця дозволять кожному досягати поставлених життєвих цілей. А Ельдару побажаємо успіхів й нових спортивних звершень.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10