https://www.high-endrolex.com/10 У ЛДУ БЖД відбулась V Міжвузівська курсантсько-студентська наукова конференція | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.11.2010
ЛДУ БЖД

У ЛДУ БЖД відбулась V Міжвузівська курсантсько-студентська наукова конференція

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулась V Міжвузівська курсантсько-студентська наукова конференція «Духовні грані української культури».
Основними проблемами, що розглядалися під час секційних засідань, є питання культури як чиннику національної ідентичності, українознавства та народної культури, згадки про велетнів духу в українській культурі, мови як духовного феномену української нації, української духовності крізь призму літератури та фольклору, історіософського осмислення національної свідомості та української духовності в сучасному вимірі.
На пленарному засіданні курсанти та студенти мали змогу почути пізнавальні доповіді про Європейську хартію регіональних мов, історію розвитку бібліотеки Ярослава Мудрого, глибше пізнати образ воїна-характерника та багато іншої цікавої інформації.
Із напутнім словом до учасників конференції виступив настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці, протоієрей Роман Великий та проректор із науково-дослідної роботи ЛДУ БЖД Василь Ковалишин.
Проблематика національної ідеї та української ідентичності висвітлювалась не лише у мовному, філософсько-історичному та літературному аспектах, а й також у військовій справі, що є особливо близьким для професії рятувальника.
Участь у конференції взяли курсанти та студенти, аспіранти та викладачі різних навчальних закладів, зокрема: Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Львівського державного університету внутрішніх справ, Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, ЛУБП, Львівського національного університету ім. І. Франка, НУ «Львівська політехніка», Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту та Львівської академії друкарства, Львівської академічної гімназії.
Конференція пройшла у динамічному режимі, була надзвичайно продуктивною та цікавою (навіть незважаючи на кількість доповідей) та насиченою. Дякуємо всім учасникам та гостям заходу за проявлену ініціативу та співпрацю!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10