https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти та студенти Національного вишу МНС прагнуть знати галантні манери. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2010
НУЦЗУ

Курсанти та студенти Національного вишу МНС прагнуть знати галантні манери.

Днями у Національному університеті цивільного захисту МНС України в рамках соціально-виховного просвітницького медіа-проекту "O tempora, о mores!" - "О часи! О звичаї! Або, Вічні цінності культури буття" пройшов перший презентаційний майстер-клас для рятувальників "Сервірування столу. Культура застілля. Культура пиття". Його провели ресторатори й офіціанти французького ресторану "Шато", а також викладачі кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського державного університету харчування й торгівлі. Тренінг-семінар поєднав лекційну та видовищно-ігрову частини презентаційного майстер-класу.

Гаслом просвітницького заходу з етикету став  відомий вислів англійського державного діяча, дипломата і письменника 18 сторіччя Філіпа Честерфілда – «Ввічливість та гарні манери вкрай необхідні для того, щоб прикрасити і виділити інші достоїнства і таланти. Без них вчений перевтілюється в педанта, філософ – у циніка, військовий – у грубу тварину». Етикет – форма громадського контролю за поведінкою кожної людини. В Національному університеті МНС знають, що правила культури поведінки роблять наше життя максимально приємним у спілкуванні, дозволяють обминути гострі кути і зненацька образи, допомагають зберегти нас від випадкових претензій. А у стінах рідної альма-матер майбутні офіцери МНС не тільки «гризуть граніт рятувальної науки» та здобувають професійні навички. Курсанти та студенти НУЦЗУ прагнуть знати галантні манери. Пізнавати та усвідомлювати правила культурної поведінки їм допоможуть фахівці у царині етикету.

Про правила етикету забажали дізнатись не тільки вихованці та викладачі вишу МНС. В день презентації проекту "O tempora, о mores!" - "О часи! О звичаї! Або, Вічні цінності культури буття" гостями університету стали харківські школяри і їх батьки, вчителі, студенти харківських вузів, чисельні представники мас-медіа, ветерани пожежної охорони – колишні випускники НУЦЗУ.

Просвітницький соціально-виховний проект "O tempora, о mores!" - "О часи! О звичаї! Або, Вічні цінності культури буття" здійснюється за особистої підтримки двох ректорів харківських університетів – Олександра Черевко (Харківський державний університет харчування і торгівлі) і Володимира Садкового (Національний університет цивільного захисту України). Передбачається заключення міжвузівської угоди про проведення тематичних лекцій і практичних занять з питань сучасних правил етикету, особливостей національних кулінарних уподобань, сервіровки столу, культури застілля, правил ділового, державного, дипломатичного етикету і ділового спілкування.

     

   

    

   

       

       

                                                                                                               

Автор просвітницького проекту Лариса Кошеварова, провідний фахівець сектору взаємодії із ЗМІ Національного університету цивільного захисту України

Фото – Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10