https://www.high-endrolex.com/10 Відтепер курсанти Національного вишу МНС проходять практичне навчання у підрозділах ГУ МНС України в Харківській області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2011
НУЦЗУ

Відтепер курсанти Національного вишу МНС проходять практичне навчання у підрозділах ГУ МНС України в Харківській області

Таке рішення було прийняте керівництвом Національного університету цивільного захисту України і погоджене із ГУ МНС України в Харківській області.

Відповідно до керівних нормативних документів МНС України щодо організації та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів МНС України та з метою вдосконалення практичних навичок курсантів, зазначає проректор з навчальної та методичної роботи університету полковник служби цивільного захисту Олег Назаров, у цьому навчальному році курсанти 2-4-х курсів проходитимуть навчальну практику безпосередньо у підпорядкованих державних пожежних частинах та районних відділах ГУ МНС України. Відтепер майбутні рятувальники у формі добового чергування виїжджатимуть на надзвичайні ситуації разом із справжніми професіоналами.

 Третьокурсник факультету цивільного захисту Дмитро Фір уже побував на бойовому чергуванні в оперативно-рятувальній частині ПДПЧ № 8, що розташована на Московському проспекті. Там він проходить стажування на посаді командира рятувального відділення ПДПЧ у бойовому розрахунку четвертого ходу на пожежному автомобілі першої допомоги. «Цьогорічна практика, - говорить Дмитро, - дещо відрізняється від звичайного чергування в навчальній пожежно-рятувальній частині університету. Адже там нас вчили, робили зауваження, вказували на усунення певних недоліків, а у справжній «бойовій» частині уже вимагають правильного та своєчасного застосування навичок, знань та розумних, сміливих рішень. Помилок тут не повинно бути».

А ще, ділиться своїми враженнями майбутній рятівник, дізнався про деякі пожежні прикмети. «Старші «бойові» товариші розказували та показували все, що є необхідним для проходження служби. А ось його знання з підготовки газодимозахисника знадобились, аби правильно розрахувати витрату кисню для економії його в апаратах на стисненому повітрі. Довелось поділитись невеликим досвідом із справжніми «тушилами».
У цьому навчальному році другокурсники проходитимуть навчальну практику на посаді рятувальника відділення на аварійно-рятувальних автомобілях ПДПЧ, третьокурсники - на посаді командира рятувального відділення ПДПЧ, курсанти четвертих курсів - на посадах начальника караулу ПДПЧ та інспектора державного пожежного нагляду районного відділу.
Як-то кажуть, практика – запорука успіху. Сухих рукавів, вам, стажисти!

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС за матеріалами інформаційних повідомлень ради факультету цивільного захисту
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10