https://www.high-endrolex.com/10 Україна та Євросоюз будують спільну систему реагування на надзвичайні ситуації | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.10.2010
ЛДУ БЖД

Україна та Євросоюз будують спільну систему реагування на надзвичайні ситуації

Представник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Василь Попович прийняв участь у одному з етапів масштабного міжнародного проекту «Пандемія, криза, катастрофа - час діяти спільно! Україна інтегрована до європейських та глобальних систем цивільної безпеки», який проходив на базі Гамбурзької академії пожежно-рятувальної служби Німеччини.
У проекті задіяні 27 країн-членів Євросоюзу, країни FEA-3 (Ліхтінштейн, Норвегія, Фінляндія), країна-претендент до вступу в ЄС – Хорватія, а також країни, які підписали угоду про включення до загальноєвропейської системи безпеки (Росія, Україна). Загалом проект передбачає декілька етапів, які послідовно проводяться протягом року у різних країнах Європи.
Представник Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності Василь Попович розповів, що навчання розпочались із ознайомчого курсу про Європейську систему реагування на надзвичайні ситуації. Участь у навчаннях крім рятувальників взяли міліція, прикордонна служба та інші відомства. Навчання складалися з 4 основних етапів: навчання серед натовпу в аеропорті, система управління надзвичайними ситуаціями під час повеней, лісових пожеж, під час яких поширена паніка, взаємодія з органами влади та ЗМІ. «Актуальність цих навчань є в тому, що формуються моделі таких ситуації, які є найбільш поширеними у наш час та завдають найбільших збитків», - додав В. Попович.
Ініціатором проекту виступили провідні вищі навчальні заклади України та Польщі - Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС та Варшавська Головна школа пожежно-рятувальної служби. Відповідна угода була підписана весною 2010 року. Проект передбачає інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини (European Community Mechanism for Civil Protection) і фінансується Міністерством закордоних справ Польщі. Метою проекту є адаптація українських фахівців, які працюють в галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської Спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10