https://www.high-endrolex.com/10 КУРСАНТИ АПБ ПЕРЕМОГЛИ РЯТУВАЛЬНИКІВ ЧЕРКАЩИНИ У ЗМАГАННЯХ ЛАНОК ГЗДС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

КУРСАНТИ АПБ ПЕРЕМОГЛИ РЯТУВАЛЬНИКІВ ЧЕРКАЩИНИ У ЗМАГАННЯХ ЛАНОК ГЗДС

    Команда ГДЗС Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) у складі командира 2-го відділення навчальної пожежно-рятувальної частини АПБ сержанта служби цивільного захисту Романа Янового, водія НРПЧ прапорщика служби цивільного захисту Миколи Задвернюка та курсантів 5 курсу Романа Скорика, Олексія Бехтера і Богдана Хворостенка виборола перше місце у змаганнях за звання «Краща ланка ГДЗС пам’яті Ігоря Свідіна» серед пожежно-рятувальних підрозділів Черкаської області.

    Змагання проходили 30 вересня на базі ЗДПО-1 по охороні ВАТ «Азот» ГУ МНС України в Черкаській області. За право отримати звання кращих фахівців ГЗДС змагалися 27 команд. До честі рятувальників Черкащини усі команди показали високий професіоналізм на кожному з чотирьох етапів змагань: і в теоретичній підготовці, і в бойовому розгортанні ланки ГЗДС з подачею двох стволів ЗС-50 від автоцистерни, і в підйомі по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної вежі з урятуванням потерпілого, і в проведенні розвідки в димокамері з відшуком та рятуванням потерпілого.

    Команда Академії пожежної безпеки на всіх етапах змагань була у трійці лідерів. Проте лише останній етап, на якому курсантам вдалося аж на 20 секунд (на таких змаганнях рахунок іде на долі секунди) випередити досвідчених рятувальників, став вирішальним для її перемоги.

    Друге і третє місце відповідно посіли команди ДПЧ-5 та ДПЧ-6 по охороні ВАТ «Азот».
Варто зазначити, що востаннє команда ГДЗС академії перемагала на таких змаганнях (ГУМНС України в Черкаській області проводить їх раз на рік) аж у 2002 році! Цьогорічна перемога майбутніх рятувальників, безперечно, є результатом їх наполегливих тренувань з нинішнім тренером команди – старшим майстром бази ГДЗС, старшим прапорщиком служби цивільного захисту Романом Буряком.


 

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10