https://www.high-endrolex.com/10 В ЧЕРКАСАХ СТАРТУВАВ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ППС СЕРЕД ЮНІОРІВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.07.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧЕРКАСАХ СТАРТУВАВ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ППС СЕРЕД ЮНІОРІВ

    В Черкасах стартував Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юніорів. Господарі Чемпіонату – ГУ МНС України в Черкаській області та Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, на базі якої і проходять змагання.

    7 липня у спортивно-оздоровчому комплексі академії відбулася урочиста церемонія відкриття змагань. Проголосив Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юніорів відкритим та першим привітав присутніх головний суддя змагань, начальник відділу підготовки оперативно-рятувальної служби цивільного захисту і пожежно-рятувальних сил МНС України, полковник служби цивільного захисту Олександр Тарасов. Він констатував той факт, що цьогорічний Чемпіонат України – особливий, адже проводиться напередодні Першого чемпіонату світу з пожежно-прикладного спорту серед юніорів, який незабаром відбудеться у м. Казані (Росія). Тож переможці Чемпіонату увійдуть до складу збірної України і будуть представляти державу на змаганнях найвищого рівня.

    «Дорогі спортсмени! Я хочу висловити самі щирі, теплі слова вдячності за ваш труд, за те, що ви знаходите можливість і натхнення продовжувати традиції пожежно-прикладного спорту України!» – сказав Олександр Кузьмич.

    Право підняти Державний прапор України було надане чемпіону минулорічних змагань – юніорській збірній з пожежно-прикладного спорту міста Києва. А кращі курсанти академії віднесли корзину із квітами до монументу Героям Чорнобиля на знак глибокої поваги учасників Чемпіонату до пам’яті про подвиг пожежників, які, ризикуючи власним життям, ліквідували аварію на ЧАЕС у квітні 1986 року.

    Потім присутніх привітали проректор по роботі з персоналом Академії пожежної безпеки підполковник служби цивільного захисту Валентин Бузько та перший заступник голови Добровільного пожежного товариства України Володимир Завада.

    Ведучий свята представив окремо кожну із 22-х юнацьких збірних команд з пожежно-прикладного спорту з різних областей України, які прибули, щоб взяти участь у змаганнях. Під бурхливі оплески були оголошені їх самі вагомі спортивні досягнення; названі імена тренерів та кожного із юних спортсменів. І кожному із представників команд дівчата у формі (курсанти академії) вручили як дар від гостинної черкаської землі по запашному, щойно випеченому короваю на вишитому рушникові.

    Представлення команд були замережені яскравими виступами учасників художньої самодіяльності Академії пожежної безпеки: автора і виконавця своїх пісень, курсанта першого курсу Андрія Суботіна, танцювального колективу «Екстрім» та соліста академії, підполковника служби цивільного захисту Юрія Зозулі. Приємно вразив та потішив глядачів і показовий виступ дорослих і маленьких вихованців школи бойових мистецтв імені Віктора Синєбрюхова, тренує яких співробітник академії, старший лейтенант служби цивільного захисту, багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з карате-до Аза Шульга.

    Відкриття Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту серед юніорів – 2010 стало справжнім святом, завершуючи яке полковник Тарасов сказав: «Хочу висловити вдячність господарям та усім артистам, котрі подарували нам так багато приємних, радісних хвилин. Сподіваюся, що і спортсмени у відповідь порадують нас прекрасними результатами!»
Ранок наступного дня учасники Чемпіонату розпочали зі змагань у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. Наступними видами будуть пожежна естафета, підйомі по штурмовій драбині та бойове розгортання.





 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10