RSS

Новини навчальних закладів

18.03.2023
НУЦЗУ

Курсанти факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ завершують виробничу практику в органах та підрозділах ДСНС

Майже два місяці курсанти 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України поглиблювали теоретичні знання і набували практичних навичок у територіальних підрозділах ДСНС України. Протягом виробничої практики вони «відчули» на собі відповідальність щодо посади начальника караулу, яку в подальшому кожний буде обіймати.
Цього тижня курсанти знайомилися з будовою та функціями фільтрувальної установки з пісочними фільтрами, тактико-технічними характеристиками універсального газоаналізатору, новим легким детектором хімічних речовин, правилами роботи з приладом МКС-У; вивчали порядок взаємодії пожежно-рятувального підрозділу з іншими службами міста, району (об’єкта) під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та завершили написання розділів комплексної курсової роботи, що базувалася на щоденному виконанні певних завдань. Також курсанти разом із представниками Головних управлінь ДСНС України в областях проводили із населенням інформаційно-роз'яснювальні бесіди щодо небезпеки та алгоритму дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів; наголошували на відповідальності щодо виконання правил пожежної безпеки у побуті, а також роздавали тематичні листівки й пам’ятки «Бережіть своє житло від пожеж!».
У складі пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС майбутні рятувальники виїжджали на гасіння пожеж у Чернівецькій, Харківській, Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Сумській областях.


Національний університет цивільного захисту України
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.