https://www.high-endrolex.com/10 На базі Інституту проведено навчання для психологів ДСНС за міжнародними стандартами | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.10.2022
ІДУ НД ЦЗ

На базі Інституту проведено навчання для психологів ДСНС за міжнародними стандартами

 

З початку повномасштабної збройної агресії російської федерації на території України психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій постійно залучаються до надання психологічної допомоги населенню  постраждалому внаслідок надзвичайних ситуацій військового характеру, а також проводять психологічне відновлення рятувальників.

Довідково: з 24.02.2022 по 04.10.2022 психосоціальну підтримку і психологічну допомогу отримало 176680 осіб, в тому числі: постраждале населення і внутрішньо переміщені особи – 123737, з них: 34444 – діти, 8573 – маломобільні групи населення.

В рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською та з метою підвищення професійного рівня психологів ДСНС на базі Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту з 3 по 4 жовтня 2022 року проводилось навчання сучасним психологічним технологіям для нейтралізації негативного впливу війни на рятувальників та населення.

Навчання проводилось під керівництвом старшого наукового співробітника Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України, експерта з питань психологічної допомоги Міністерства у справах ветеранів України, учасника бойових дій Людмили Царенко.

Захід відкрив керівник Психологічної служби ДСНС Анатолій Сичевський: «Головне завдання Психологічної служби ДСНС сьогодні – допомогти громадянам подолати пов’язаний з війною стрес та наслідки пережитих травматичних подій і запобігти розвитку психічних розладів».

Під час проведення навчання психологи ДСНС обмінялись практичним досвідом та обговорили шляхи підвищення ефективності психологічного захисту населення в державі.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10