https://www.high-endrolex.com/10 Перший випуск зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.09.2022
ІДУ НД ЦЗ

Перший випуск зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА

На виконання наказу ДСНС від 24.08.2022 № 849 «Про відновлення навчання в системі післядипломної освіти ДСНС України у 2022 р.» в Інституті 9 вересня проведено випуск  першої навчальної групи – 15 слухачів з посад зовнішніх пілотів (операторів) безпілотних літальних апаратів (БпЛА) територіальних органів та підрозділів центрального підпорядкування ДСНС.

На підсумковому занятті був присутній начальник Інституту Петро Волянський, який поспілкувалися із слухачами щодо подальших планів, побажань та вражень від навчання.

Кафедрою авіації та авіаційного пошуку і рятування Інституту відповідно до навчальних програм проведено теоретичну підготовку, яка включає забезпечення компетентностей стосовно:

принципів і концепцій побудови сучасних БпЛА;

теорії польоту БпЛА та автоматизації управління траєкторним рухом;

сучасних методів технічної експлуатації БпЛА, регламентів і технологій обслуговування систем функціонального цільового спорядження.

Крім того слухачі отримали практичні навички виконання польотів в зоні надзвичайної ситуації, які виконано на пожежно-випробувальному полігоні Інституту.

Слухачами відмічається спрямованість навчального процесу на приведення у відповідність вимогам професійної кваліфікації підготовки фахівців, що залучаються до моніторингу та ліквідації надзвичайних ситуацій  та формування мотивації до постійного самовдосконалення професійної компетентності.

Випускниками висловлено щиру подяку науково-педагогічному складу кафедри, зокрема завідувачу кафедри кандидату технічних наук, старшому науковому співробітнику Володимиру Хижняку, викладачам-інструкторам із експлуатації та застосування БпЛА майору служби цивільного захисту Дмитру Ядченку, капітану служби цивільного захисту Анастасії Литовченко.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10