https://www.high-endrolex.com/10 Нові завдання – нові горизонти Інституту. В ІДУ НД ЦЗ започатковано навчання зовнішніх пілотів безпілотних літальних апаратів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.09.2022
ІДУ НД ЦЗ

Нові завдання – нові горизонти Інституту. В ІДУ НД ЦЗ започатковано навчання зовнішніх пілотів безпілотних літальних апаратів

Розглядаючи можливості сучасних авіаційних засобів з точки зору забезпечення масштабності та безперервності моніторингу природно-техногенних ризиків і загроз, можна стверджувати, що безпілотні літальні апарати (БпЛА) стають однією з ефективних складових авіаційних засобів для виконання завдань з попередження, виявлення й ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Однак на сьогодні застосування БпЛА у сфері цивільного захисту перебуває у початковій фазі, переважно в експериментальному порядку, що характеризується значним рівнем розробки апаратів та їх елементів з одного боку, та відсутністю підготовленого авіаційного персоналу для їх експлуатації, з іншого.

Інститутом на засадах уніфікації освітнього й сертифікаційного процесів відпрацьовано навчальні програми з підготовки зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА та персоналу органів управління аварійно-рятувальних і спеціальних формувань Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Навчальні програми включають, зокрема, забезпечення компетентностей стосовно:

принципів і концепцій побудови сучасних БпЛА;

теорії польоту БпЛА та автоматизації управління траєкторним рухом;

сучасних методів технічної експлуатації БпЛА, регламентів і технологій обслуговування систем функціонального цільового спорядження.

Крім того програмами передбачено практичне виконання навчально-тренувальних вправ (польотів) на пожежно-випробувальному полігоні Інституту.

На виконання наказу ДСНС від 24.08.2022 № 849 «Про відновлення навчання в системі післядипломної освіти ДСНС України у 2022 р.» на базі кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування 5 вересня розпочато заняття першої навчальної групи – 15 слухачів з посад зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА територіальних органів та підрозділів центрального підпорядкування ДСНС. У першому семестрі поточного навчального року передбачається підготувати більше 140 таких фахівців.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10