https://www.high-endrolex.com/10 Науковці Національного університету цивільного захисту України відзвітували онлайн про результати роботи за міжнародним грантом | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.05.2022
НУЦЗУ

Науковці Національного університету цивільного захисту України відзвітували онлайн про результати роботи за міжнародним грантом

9-10 травня у м. Варшава відбулось підсумкове засідання учасників Міжнародного гранту NET-CBRN-REACT (http://ncr.iccss.eu/). Учасники цього проекту, серед яких - рятувальники та науковці з Німеччини, Польщі, Чехії, Литви, Латвії, України та Молдови, презентували результати своєї роботи. Фахівці Національного університету цивільного захисту України протягом двох років спільної праці із європейськими колегами працювали над розробкою рекомендацій та інструкцій з хімічної, радіаційної та біологічної безпеки (https://nuczu.edu.ua/ukr/mizhnarodni-proekty).
Результати роботи за цим грантом дистанційно представив начальник наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки університету Максим Кустов. Під час робочої зустрічі були обговорені та затверджені загальні інструкції з підготовки та проведення командно-штабних та польових навчань під час ліквідації хімічних аварій, лісових пожеж та пожеж на нафтобазах. Учасниками гранту створено базу типових сценаріїв для проведення навчань з транскордонною взаємодією.
Також представника НУЦЗ України Максима Кустова було включено до Європейської мережі експертів з цивільного захисту. Отримані результати та затверджені інструкції практично апробовані під час Міжнародних командно-штабних навчань, що пройшли 10 травня на основі реального сценарію масштабної пожежі на нафтобазі у м. Львів після ракетного обстрілу. Результати плідної співпраці з європейськими колегами підвищать спроможність рятувальних служб України під час військових дій, а фахівці НУЦЗ України продовжать наукову співпрацю з міжнародними колегами.

 


Національний університет цивільного захисту України
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10