RSS

Новини навчальних закладів

05.05.2022
НУЦЗУ

Рятувальники Національного університету цивільного захисту отримали два пожежних автомобілі

Рятувальникам Національного університету цивільного захисту України від пожежних друзів з Німеччини було передано два укомплектованих пожежних автомобілі.
На заході були присутніми начальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області Юрій Корецький та Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий.
Очільник Рівненського гарнізону Юрій Корецький передав медико-санітарній частині університету необхідний мобільний госпіталь.
Німецькі колеги та ветерани пожежної служби міста Кайзерслаутерн Федеральної землі Райнланд-Пфальц Німеччини неодноразово були гостями закладу вищої освіти. Тож, одностайно вирішили передати необхідну спецтехніку харківським рятувальникам. Колеги-рятувальники з Одеської, Кіровоградської та Черкаської областей допомогли співробітникам університету у перегонці спецавтівок. Попри обстріли та замінування територій, цінний вантаж доставили в Харків Денис Лєбєдєв, помічник ректора з міжнародного співробітництва, Роман Мележик, науковий співробітник відділу організації науково-дослідної та патентної діяльності науково-дослідного центру, Сергій Ступак, водій навчальної пожежно-рятувальної частини та Олексій Гаврильченко, командир відділення-водій навчальної пожежно-рятувальної частини.
Як зазначив начальник навчальної пожежно-рятувальної частини університету Дмитро Полковниченко, спеціальні автомобілі першої допомоги можуть вивезти майже до 600 літрів води та аварійно-рятувальне обладнання. Призначені спецавто для ліквідації дорожньо-транспортних пригод та гасіння пожеж.
Нова техніка покращить роботу рятувальників та допоможе оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації.


Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.