https://www.high-endrolex.com/10 Безстрашні психологині Національного університету цивільного захисту вартують психологічне здоров’я харків’ян | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.05.2022
НУЦЗУ

Безстрашні психологині Національного університету цивільного захисту вартують психологічне здоров’я харків’ян

Сьогодні у надскладний для нашої держави час фахівці навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту, як і завжди, стоять на варті психологічного здоров’я наших харків’ян. Наразі психологічна підтримка, як ніколи, вкрай необхідна.
Тож, незважаючи на постійні обстріли, лікарі людських душ – Світлана Лєбєдєва, Яніна Овсяннікова та Віталій Христенко продовжують виконувати свої людські обов’язки – подають психологічну допомогу харків’янам, які перебувають у сховищах на станціях метро, педагогам закладів середньої освіти, звичайним людям – одиноким людям похилого віку, інвалідам, онкохворим, які, попри постійні обстріли, не залишають своїх осель у найнебезпечніших районах Харкова, а також і рятувальникам.
Наразі триває цикл інтерактивних занять з онкохворими дітьми в умовах воєнного часу. Днями чергову зустріч провела старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії Яніна Овсяннікова. Заняття сприяло створенню позитивного емоційного фону у дітей, зняттю психоемоційного напруження. В процесі спільної взаємодії діти дізналися про розмаїття позитивних емоцій; роль емоцій в житті людини; вплив емоцій на стан здоров’я. Під час виконання різноманітних завдань зрозуміли важливість позитивного мислення у боротьбі з хворобою.
А відчайдушна психологиня навчально-наукової лабораторії Світлана Лєбєдєва продовжує надавати психологічну та гуманітарну допомогу одиноким людям похилого віку та інвалідам, що залишаються у рідних домівках у найнебезпечніших районах міста таких, як Північна Салтівка.
Так, попри постійні обстріли, цим тендітним жіночкам вдається виконувати свої людські обов’язки. Вдячні їм харків’яни за допомогу. А психологи навчально-наукової лабораторії університету не можуть вчиняти інакше. Такі вони – справжні відчайдухи.


Національний університет цивільного захисту України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10