https://www.high-endrolex.com/10 Їх шануємо і поважаємо, беремо приклад… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.02.2013
НУЦЗУ

Їх шануємо і поважаємо, беремо приклад…

31 січня курсанти першого курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України зустрілись з ветераном МВС та навчального закладу майором у відставці Олексієм Середою. Пам’ятним та хвилюючим моментом заходу стало те, що шанований ветеран навчався в Харківському пожежно-технічному училищі з 1956-1969 рр. саме в третьому дивізіоні, де й проходила зустріч. Саме звідси Олексій Якович пішов у відставку - з посади заступника командира дивізіону в 1991році, прослуживши в органах МВС майже 35 років, працюючи в управліннях обласного та міського УВС.
Після закінчення ХПТУ його направили на посаду райпожінспектора в Сумську область. Остання посада Олексія Яковича була в Білопільському районі, де він не тільки працював, а й виступав за місцеву футбольну команду «Авангард», що захищала спортивну честь машинобудівного заводу. У вересні цього року буде рівно півстоліття, як шанований ветеран повернувся звідти до Харкова. Сьогодні на курсі Олексій Якович зустрів свого земляка – першокурсника Ярослава Мартиненка. Обидва – уродженці міста Білопілля. Між ними відбулася задушевна бесіда, багато чого Ярослав повідав Олексію Яковичу: машинобудівного заводу вже немає, зате футбольна команда процвітає та успішно виступає на першість Сумщини. А ще з’ясувалося, що молодий офіцер Середа тоді мешкав у гуртожитку заводу, де сьогодні проживає родина Мартиненка.
Шанований гість розповів не лише про своє навчання та службу в стінах навчального закладу, що було надзвичайно пізнавальним та цікавим для першокурсників, але й про громадську роботу: футболу він віддав 49 років, є суддею національної категорії, тренував дорослих та дітей. У 1998-2002 роках вихованці Олексія Яковича з рідного селища Велика Данилівка виступали на юнацькій першості України в одній підгрупі з сумською «Юністю», де капітаном команди був Олег Гусєв, нинішній гравець київського «Динамо» та збірної України. А ще – ветеран моржує з 1980 року і свого часу створив в ХПТУ секцію, яка виступала на першості Харкова. Завершилась зустріч слушними порадами та побажаннями бути справжніми чоловіками і добросовісними працівниками служби цивільного захисту від шанованого ветерана Олексія Яковича Середи.

Рада самоврядування 1-го курсу факультету пожежної безпеки, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10