RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2019
НУЦЗУ

В НУЦЗУ науковці обговорили нагальні проблеми у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту

24 жовтня на базі факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України відбулося засідання круглого столу «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням». Фахівці з різних куточків нашої держави обговорили нагальні проблеми у галузі пожежної безпеки та цивільного захисту та подали понад 100 тез доповідей.
Учасниками заходу стали ТОВ НПП «Захист України», Головне управління ДСНС України у Харківській області, Головне управління ДСНС України у Полтавській області, ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, Науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут “Блискавка” Національного технічного університету “ХПІ”, Навчально-науковий інститут електромеханіки, енергозбереження і систем управління Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського, Інститут сцинтиляційних матеріалів (ІСМА) Національної академії наук України, Завод пожежних рукавів AQUASILA та інші. Вітав присутніх та бажав плідної праці проректор з наукової роботи Володимир Андронов.
Науковці форуму обговорили питання щодо оцінки застосування сучасних засобів та способів для гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а саме: розробки ізолюючих засобів на основі твердодіючих пін для локалізації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з розливом токсичних рідин, пошуку шляхів підвищення ефективності гасіння важкодоступних пожеж за рахунок використання саморозривних капсул з вогнегасними речовинами, розробки засобів гасіння пожеж класу В на основі твердих корисних матеріалів, пошуку шляхів підвищення ефективності гасіння пожеж класу А за рахунок використання компресійної піни. Жваву дискусію серед присутніх викликали питання щодо організації служби та професійної підготовки в ДСНС України, а саме: навчальної практики та стажування здобувачів вищої освіти в гарнізонах ДСНС України протягом навчання, організації служби в ДСНС України, підготовки кадрів для ДСНС України. Також науковці обговорили проблемні питання створення та використання сучасної пожежної та аварійно-рятувальної техніки, оснащення та засобів індивідуального захисту в Україні: створення та використання засобів індивідуального захисту органів дихання в Україні; створення та використання пожежних рукавів в Україні; новітніх засобів детектування небезпечних чинників; створення та використання сучасної пожежної та аварійно-рятувальної техніки в Україні.
Кожний учасник круглого столу «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням» отримав сертифікат.

 



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото — Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.