https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ запатентували три чергові наукові розробки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.08.2018
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ запатентували три чергові наукові розробки

25 липня 2018 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
16 серпня університет отримав підтверджуючі документи – оригінали патентів України на корисні моделі:
 
Авторами розробки «Спосіб раннього виявлення осередку займань» є творчий колектив у складі професора кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Володимира Калугіна Дмитрович, докторанта докторантури Олександра Лєвтєрова та начальника кафедри управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту факультету цивільного захисту Вадима Тютюника.
Реалізація запропонованого способу забезпечує підвищення достовірності раннього виявлення осередку займання горючих речовин та матеріалів на об'єктах великого об’єму та дає можливість визначення речовини та матеріалу, що горить.
 
Авторами розробки «Смуга підготовки рятувальників» є головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов та начальника кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталій Собина.
Запропонована конструкція смуги розширює її імітаційні можливості та підвищує ефективність підготовки рятувальників.
 
Авторами розробки «Пристрій протипожежного захисту об’єктів зберігання рослинної сировини» є творчий колектив кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт у складі начальника кафедри Андрія Лісняка, його заступника Ігоря Грицини, професора кафедри Юрія Сенчихіна, доцентів Володимира Тригуба та Дмитра Дубініна.
Застосування даного пристрою дозволяє підвищити ефективність протипожежного захисту об’єктів зберігання рослинної сировини за рахунок ліквідації осередків самозаймання.
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, у 2017 році університет подав 45 заявок та отримав 43 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а протягом семи місяців 2018 року – вже подано 49 заявок та отримано 3 патенти на винаходи, 28 патентів на корисні моделі, а також 10 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Побажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10