RSS

Новини навчальних закладів

04.07.2018
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий взяв участь у нараді за участі міністра науки і освіти України та губернатора Харківщини

На початку зустрічі Юлія Світлична зауважила, що сьогодні між областю та Міністерством науки і освіти налагоджено чітку комунікацію.
«Це важливо, адже ми маємо можливість оперативно та в робочому порядку вирішувати всі питання. Також маємо повне порозуміння та оперативне реагування щодо більшості питань з боку Кабінету міністрів», - підкреслила керівник області.
Юлія Світлична зазначила, що ЗНО на Харківщині в цьому році складали понад 20 тисяч випускників шкіл.
«Всі вони - потенційні абітурієнти. Ми, зі свого боку, зробимо все, щоб створити комфортні умови для навчання в харківських вишах як для наших абітурієнтів, так і для тих, хто приїде до нас з інших міст. Продовжуємо працювати над залученням іноземців до наших вишів - сьогодні в нашому регіоні навчається третина всіх іноземних студентів України», - нагадала голова ХОДА.
Міністр науки і освіти України в ході наради розповіла про підготовку до вступної кампанії 2018 року. Вона зауважила, що на даний момент зареєстровано вже майже 10 тисяч електронних кабінетів абітурієнтів.
«Ми збільшили потужності наших серверів, тож труднощів, які були в минулому році, в цьому не буде. Електронна база з цього року нарешті є власністю держави, ми сертифікували збереження персональних даних. Це може уповільнювати перший контакт абітурієнта з системою, коли він завантажуватиме свої дані. Але потім жодних проблем не виникне», - розповіла міністр.
Говорячи про новації цієї вступної кампанії, Лілія Гриневич зауважила, що кожний абітурієнт зможе подати заяву на 4 спеціальності, всього 7 заяв (а не 9, як раніше). При вступі зараховуватимуться сертифікати за три роки: 2016, 2017 та 2018. Також було скореговано регіональні коефіцієнти, які роблять привабливішими виші в різних містах у порівнянні з Києвом (який має коефіцієнт 1). Також збільшено коефіцієнт для сільських мешканців при вступі на аграрні спеціальності.
Крім того, у ході наради обговорили запропоновані Міністерством науки і освіти зміни до системи фінансування вишів, які передбачають укрупнення закладів та зменшення мережі маленьких вишів.
 
Детальніше -
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.