RSS

Новини навчальних закладів

16.05.2018
НУЦЗУ

День українсько-польської дружби

 

Старший викладач кафедри пожежної профілактики в населених пунктах факультету пожежної безпеки Горносталь С.А. взяла участь у заходах, які відбулися в рамках Дня українсько-польської дружби. Ці заходи проходили в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна та присвячені 100-річному ювілею незалежності Польщі та 200-річному ювілею утворення кафедри польської мови в університеті.

Урочисте відкриття заходів відбулося за участю Генерального консула Республіки Польща у Харкові Яноша Яблонського, віце-консула Республіки Польща у Харкові Яна Здановського, проректора з питань навчання Університету імені Марії Кюрі-Склодовської, професора Аліни Орловськой, професора Центру польської мови та культури для Польщі та іноземців Університету імені Марії Кюрі-Склодовської Бартоломея Малішевського, керівника студіі післядипломного навчання польської мови як іноземної Інституту польської мови факультету мов Університету імені Миколая Коперніка в Торуні Малгожати Гембка-Воляк, ректора, академіка Віля Бакірова, проректора, професора Заріфа Назирова, декана філологічного факультету, професора Юрія Безхутрого та інших.

У межах заходу проведено Всеукраїнський граматично-лексичний тест з польської мови, який зібрав учасників не тільки з Харкова, але й з інших міст. Усі охочі були запрошені на лекції польських професорів. На лекціях присутні дізналися особливості польської граматики, отримали поради щодо успішного проходження сертифікаційного іспиту на знання польської мови як іноземної.

  

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.