RSS

Новини навчальних закладів

22.02.2018
НУЦЗУ

20 лютого фахівці і курсанти НУЦЗУ провели тренінгові заняття з безпеки на льоду із інспекторами Харківського рибоохоронного патруля і рибалками на Червонооскільському водосховищі. Відеорепортаж і фотоекспозиція

20 лютого  викладач університету Валерій Бондар,  курсанти-піротехніки 4 курсу факультету цивільного захисту Олександр Іванов, Владислав Калашник, Андрій Лісовий, які є членами позаштатної водолазної групи НУЦЗУ «Тритон», а також курсант 3 курсу соціально-психологічного факультету Олена Шевченко провели тренінгові заняття з безпеки на льоду із інспекторами Харківського рибоохоронного патруля і рибалками на Червонооскільському водосховищі.
 
Наразі  на території   Харківської області  проходить роз’яснювальна кампанія серед прихильників зимової рибалки. Працівники  Харківського рибоохоронного патруля і Держслужби України з надзвичайних ситуацій  на водоймах області проводять сумісні рейди аби нагадати та роз'яснити громадянам правила безпечної поведінки на льоду, а також надання першої домедичної допомоги у випадках переохолодження, обмороження, ушкодження під час падіння,   алгоритм дій внаслідок потрапляння в крижану ополонку і про основні засоби самостійного порятунку.
20 лютого о 7 ранку вищезазначені учасники рейду Національного університету цивільного захисту України, особовий склад  Харківського рибоохоронного патруля, ЗМІ вирушили на Червонооскільське водосховище у район Борівського району.
Тренінгові заняття з домедичної допомоги розпочала курсант 3 курсу соціально-психологічного факультету Олена Шевченко, підчас якого практичні  навички з надання першої домедичної допомоги опановували  всі інспектори безпосередньо поруч із рятувальницею.
Викладач-водолаз Валерій Бондар разом із курсантами групи «Тритон» показали вправи і
алгоритм дій внаслідок потрапляння в крижану ополонку, а також продемонстрували основні засоби самостійного порятунку, а також підручні приладдя, які допоможуть врятуватись – великі цвяхи, пластикові пляшки, обмотані мотузкою,  гілля дерев тощо.
Під час рейду  фахівці і курсанти НУЦЗУ,  працівники Харківського рибоохоронного  патруля провели із рибалками інструктажі  і  вручили   їм пам’ятки із заходами безпеки, яких неухильно треба дотримуватись, перебуваючи на укритих кригою водоймах. У листівках також розміщені поради про те, як необхідно діяти, якщо людина провалилася під кригу.
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
 
Відеорепортаж телеканалу «Інформбюро» - https://youtu.be/35eqDz7ATUE
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.