RSS

Новини навчальних закладів

04.12.2017
НУЦЗУ

Спеціалізованій вченій раді Д 64.707.01 Національного університету цивільного захисту України — 20 років!

Наказом Вищої атестаційної комісії України №315 від 03.12.1997 року на той час в Інституті пожежної безпеки України було створено спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій на здобуття вченого ступеня кандидата технічний наук за спеціальністю “Пожежна безпека” та “Автоматизовані системи управління і прогресивні інформаційні технології”. Організував та очолив раду проректор з наукової роботи, заслужений винахідник України, доктор технічних наук, професор Юрій Олексійович Абрамов. Вченим секретарем була призначена лауреат Державної премії України, доктор технічних наук, професор Валентина Іванівна Кривцова. У системі Державної пожежної охорони це була перша спеціалізована вчена рада з підготовки спеціалістів вищої кваліфікації. У лютому 1998 року відбулися перші в історії навчального закладу захисти дисертацій. Їх успішно захистили Ю.В. Уваров (науковий керівник — доктор технічних наук, професор В.М. Комяк) та В.В. Христич (науковий керівник — доктор технічних наук, професор Ю.О. Абрамов).
11 травня 2005 року вже в Академії пожежної безпеки України наказом Вищої атестаційної комісії України спеціалізованій вченій раді було надано право для проведення захисту дисертацій на здобуття вченого ступеня доктора технічних наук за спеціальністю “Пожежна безпека”. Першу докторську дисертацію в цій раді успішно захистив 07 грудня 2006 року А.Є. Басманов (науковий консультант — доктор технічних наук, професор Ю.О. Абрамов).
Протягом 20-річної діяльності спеціалізованої вченої ради Д64.707.01 було захищено майже 90 дисертацій, з яких 6 — на здобуття доктора технічних наук, що складає половину докторських дисертацій за спеціальністю “Пожежна безпека”, які захищено в Україні.
У цій спеціалізованій раді захистили свої наукові роботи на той час заступники міністра МНС України В.М. Чучковський та П.Ф.Борисов, начальник Департаменту пожежної безпеки МНС України Е.М. Улинець, а також його заступники І.Я. Кріса, Р.М. Байтала. Кандидатські дисертації також захистили начальник УкрНІІПБ М.Я. Откидач, а також начальник відділу цього ж інституту В.В.Єлізаров. У цій спеціалізованій раді свого часу успішно захистились начальники ГУ МНС України у Дніпропетровській області В.С. Бабенко та Черкаській областях С.О.Биков та В.М.Гвоздь, а також проректори з наукової роботи ЧІПБ О.М. Тищенко та ЛІПБ В.В. Ковалишин.
Сьогодні спеціалізована вчена рада Д 64.707.01 Національного університету цивільного захисту України продовжує успішно функціонувати.


Прес-служба НУЦЗУ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.