RSS

Новини навчальних закладів

28.11.2017
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ в 2017 році запатентували вже 40 наукових розробок

10 листопада 2017 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстрована чергова наукова розробка, заявником і власником якої є Національний університет цивільного захисту України.
28 листопада університет отримав підтверджуючий документ – оригінал патенту України на корисну модель «Пристрій для виявлення пожежі». Авторами розробки є творчий колектив у складі головного наукового співробітника науково-дослідного центру Юрія Абрамова, начальника докторантури, ад’юнктури Андрія Михайлюка та ад’юнкта Ярослава Кальченка.
Введення повторювача частоти та зв’язків між ним та іншими елементами дозволило виключити зі складу пристрою для виявлення пожежі двох квадраторів та суматора, що зменшує структурну надлишковість без втрат основних характеристик цього пристрою.
 
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, в 2016 році університет подав 40 заявок та отримав 35 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а протягом 11-ти місяців 2017 року – вже подано 45 заявок та отримано 40 патентів України на винаходи та корисні моделі, а також 5 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.