https://www.high-endrolex.com/10 У фінал Всеукраїнського конкурсу «Український визвольний рух 1920-х – 1950-х років» вийшов курсант 4 курсу факультету пожежної безпеки НУЦЗУ Микола Кравченко | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.11.2017
НУЦЗУ

У фінал Всеукраїнського конкурсу «Український визвольний рух 1920-х – 1950-х років» вийшов курсант 4 курсу факультету пожежної безпеки НУЦЗУ Микола Кравченко

а базі науково-студентського товариства кафедри соціальних і гуманітарних дисциплін Національного університету цивільного захисту України ведеться наукова історико-дослідна робота з 1996 року під керівництвом доцента кафедри Людмили Гонтаренко. Одним із останніх напрацювань стала робота з курсантом Миколою Кравченком «НАЦІОНАЛІСТИЧНИЙ РУХ ОПОРУ НА ОКУПОВАНІЙ РУМУНІЄЮ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ».
 Конкурс проводиться вже шостий рік поспіль. Організатори: Центр досліджень визвольного руху, Інститут суспільних досліджень, гуманітарний факультет Українського Католицького університету, історичний факультет Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Міністерства освіти і науки України.
Представники НУЦЗУ у конкурсі вперше взяли участь. Повідомлення до університету про проведення конкурсу студентських наукових робіт «Український визвольний рух 1920-х – 1950-х років» надійшло влітку, напередодні практики та відпустки, що додало особливих труднощів у підготовці.   Роботу вирішив писати курсант, тоді ще 3 курсу факультету пожежної безпеки, Кравченко Микола під керівництвом наукового керівника Гонтаренко Людмили Олександрівни доцента кафедри СіГД. «Для виконання роботи потрібно було використовувати час відпочинку, переборювати себе для успішного виконання усіх вимог конкурсу залучати всі засоби зв’язку враховуючи відстань між мною та науковим керівником, та неодноразово працювати в Одеському архіві з матеріалами, що для мене як не фахівця було важко. Результатом клопіткої роботи стало входження до фіналу конкурсу «Український визвольний рух 1920-х – 1950-х років»,  який проходив на базі історичного факультету Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Нас також запросили на семінар "Відкриті архіви для молодих науковців", - повідомила Людмила Гонтаренко.
Як повідомив Микола Кравченко, йому з  керівником пощастило побувати на лекціях провідних фахівців з питань українського національного руху. Найцікавішою видалась лекція директора Галузевого державного архіву Служби безпеки України Андрія Когута «Архіви колишніх комуністичних спецслужб. Міжнародна співпраця і нові можливості для науковців після ухвалення «Закону про доступ до архівів репресивних органів комуністичного режиму». Андрій Когут презентував нові можливості та публікації раніше закритих архівних матеріалів не тільки українського простору, а й закордоння.
«Ми сподіваємося, - зауважує доцент Гонтаренко, -  набута інформація буде цікава для спільноти нашого університету. Серед фіналістів ми виділялися ретельним підходом до наданих даних та їх аналізом колег-студентів, що було відмічено оргкомітетом. Окрім офіційної частини нас ознайомили з найвидатнішими пам’ятками Києва».
Як зазначив проректор з наукової роботи НУЦЗУ Володимир Андронов, набутий досвід під час участі у конкурсах,  семінарах, наукових форумах, конференціях  надихає на подальшу роботу  курсантів та студентів в наукових товариствах  з різних напрямків.
Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін НУЦЗУ
 
 
 
 
 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10