https://www.high-endrolex.com/10 «Харьковские известия»: Делегація США знову у Харкові. Відеорепортаж | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.07.2017
НУЦЗУ

«Харьковские известия»: Делегація США знову у Харкові. Відеорепортаж

Це один з харківських вишів, де готують рятувальників. Студенти відшліфовують прийоми роботи на висоті. Аби у разі надзвичайної ситуації, можна було евакуювати і врятувати потерпілого.
 Валентин Сіпавін викладач курсу спеціальної рятувальної підготовки
 Сейчас развивается высотное строительство, очень много высотных объектов. Начиная с парков развлечений, например парк Горького в Харькове, это колесо обозрение, канатные дороги, канатные дороги на горнолыжных курортах в Карпатских, это, вышки сотовой связи, - сейчас очень много строится. То есть, высотных объектов много, где в любой момент может возникнуть ЧС. Где люди-спасатели с опытом работы и спасения с высоты могут применить свои знания.
Щоб отримати верхолаза 6-го розряду, наголошують викладачі, студенти повинні відпрацювати щонайменше 550 годин теорії та практики. В яких умовах навчають рятувальників приїхали подивитися делегати з Америки. Генеральний директор компанії "GSS" Джон Хувейн прибув до Першої столиці, аби з"ясувати наскільки Харків готовий реагувати у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про що і йшла мова з керівництвом вишу.
Олег Назаров проректор з навчальної та методичної роботи
Мы убедили в том, что в Украине и в Харькове есть университет, который способен на хорошем и международном уровне готовить спасателей. Более того, их поразило то, что у нас очень многопрофильный университет, который готовит не только пожарных и руководителей пожарных подразделений, а и спасателей, спасателей-саперов, которые ликвидируют боеприпасы. И руководят этими подразделениями.
 Джон Хувейн в Харкові вже вдруге. Навчальна база рятувальників, наголошує, вражає. За його словами, нині дуже важливо, щоб місцева влада у великих містах, мала більш ширші повноваження. 
 Джон Хувейн генеральний директор компанії "GSS"
 У нас є вже є гіркий досвід - теракт 11 вересня, у нас є гіркий досвід, коли ми запобігали стихійне лихо, таке як ураган Катрін. І ми після цього зрозуміли однозначно, що важелі впливу на ці служби з надзвичайних ситуацій повинна мати міська влада. Тому, що в перші 72 години і перші три дні, коли знаходяться люди в ув'язненні стихійного лиха, місцева влада повинна забезпечити людей нормальним прибуванням, поки рятувальні загони до них не доберуться. Ми глибоко переконані в тому, що такі служби повинні керуватися і місцевою владою. Тобто, міська влада повинна мати більше повноважень. Саме вплив роботи на управління надзвичайними ситуаціями. Минулого візиту ми познайомились з багатьма місцевими службами. Ми познайомились особисто з мером Харкова Геннадієм Кернесом. І  переконались, що так ефективно як працює мер міста Харкова, він так само зможе і забезпечити якісну роботу таких служб, як служба з надзвичайних ситуацій. 
 Джон Хувейн займається підготовкою робочої поїздки до Першої столиці екс-мера Нью-Йорка, радника Президента США - Рудольфа Джуліані. За попередніми даними, радник Дональда Трампа до Першої столиці повинен приїхати вже у вересні.
ТРК «7 канал», «Харьковские известия, 18 июля
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10