https://www.high-endrolex.com/10 Науково-дослідна робота за темою: «Побудова і контроль тренувального процесу газодимозахисників на основі мобільних засобів дистанційного моніторингу функціонального стану організму» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.02.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Науково-дослідна робота за темою: «Побудова і контроль тренувального процесу газодимозахисників на основі мобільних засобів дистанційного моніторингу функціонального стану організму»

18 лютого на базі 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в м. Києві відбулося приймання науково-дослідної роботи за темою: «Побудова і контроль тренувального процесу газодимозахисників на основі мобільних засобів дистанційного моніторингу функціонального стану організму» (керівник НДР – в. о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, к.т.н., професор Олександр Тищенко). Демонстрація роботи проходила за участю представників замовника – Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, а також представників Головного управління ДСНС України у м. Києві, Головного управління ДСНС України у Київській області та Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту.
Відповідальним виконавцем НДР – заступником начальника навчально-методичного відділу ЧІПБ майором с.ц.з. Сергієм Федоренком було зроблено доповідь про результати виконання науково-дослідної роботи в ході якої було сформовано комплекс методів контролю функціонального стану, які забезпечують об’єктивне оцінювання рівня фізичного навантаження та оперативне визначення небезпечних змін функціонального стану впродовж тренувань, визначення ефективності проведених тренувань та функціональної готовності газодимозахисників; розроблено вимоги до апаратного та програмного забезпечення, які стали практичною основою для реалізації методів контролю функціонального стану газодимозахисників в автоматизованій системі. Також було розроблено експериментальний зразок інструментального засобу дистанційного контролю функціонального стану газодимозахисників, який складається з двох частин: мобільної, яка здійснює зчитування і передачу фізіологічних показників; стаціонарної, яка забезпечує обробку, аналіз та візуалізацію даних моніторингу. Проведено експериментальні дослідження, які свідчать про підвищення рівня фізичної готовності газодимозахисників до роботи у непридатному для дихання середовищі за рахунок індивідуалізації тренувального процесу на основі використання розробленого засобу тренування.
Демонстрація роботи розробленого засобу дистанційного контролю функціонального стану газодимозахисників викликала велику зацікавленість, низку запитань та жваву дискусію серед учасників засідання.
Впровадження розробленого засобу тренування органами і підрозділами оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та навчальними закладами ДСНС України в тренувальному процесі дозволить підвищити ефективність підготовки особового складу газодимозахисної служби до роботи в непридатному для дихання середовищі.

 



Навчально-методичний відділ,
сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10