https://www.high-endrolex.com/10 Першовересень в НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2014
НУЦЗУ

Першовересень в НУЦЗУ

1 вересня у Національному університеті цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Цьогоріч велика університетська родина прийняла до себе 186 курсантів-першокурсників та 112 студентів. На святі були присутніми директор Департаменту цивільного захисту Харківської облдержадміністрації Володимир Фадєєв, ректор університету генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий, керівництво ГУ (У) ДСНС України в областях, ветерани, батьки.
Директор Департаменту цивільного захисту Харківської облдержадміністрації Володимир Фадєєв, вітаючи присутніх із Першовереснем зазначив, що сьогодні завдання усіх працівників органів управління та підрозділів цивільного захисту, яких готують навчальні заклади ДСНС, – забезпечити належний цивільний захист громадян України, оберігати їх життя, здоров’я та гарантувати безпеку, як вищі соціальні цінності. Він побажав курсантам та студентам витримки та наполегливості в отриманні нових знань.
На урочистостях було зачитано привітання Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, в якому йшлося: «Від себе особисто та Колегії Державної служби України з надзвичайних ситуацій щиро вітаю вас з початком нового навчального року та Днем знань. Так історично склалося, що початок нового навчального року – це свято, яке щороку не втрачає своєї актуальності, особливої емоційності та хвилюючої атмосфери. Це свято всіх, хто повсякденно і наполегливо прагне удосконалення, розвитку і збагачення своїх теоретичних знань, практичних умінь і навичок.
Умови, в яких доводиться сьогодні працювати нашим рятувальникам, без перебільшення можна назвати винятковими: це пожежі й аварії на підприємствах, об’єктах промисловості, транспорті, це природні катаклізми, а також величезний обсяг робіт на територіях, звільнених під час антитерористичної операції, зокрема з очищення їх від вибухонебезпечних предметів та ліквідація наслідків руйнувань об’єктів соціальної галузі.
Саме тому під час навчання у стінах навчальних закладів цивільного захисту кожен з вас має сумлінно оволодівати теоретичними і практичними знаннями, наполегливо опановувати професію рятувальника, виправдовувати мрії своїх батьків і високе покликання – захищати населення України від надзвичайних ситуацій.
Бажаю всім вам доброго здоров’я, творчої наснаги, твердої рішучості й наполегливості на шляху до здобуття знань.
Зі святом усіх вас! Хай щастя і радість панує у кожній оселі, а мир, злагода, добробут і порядок будуть навіки у нашій прекрасній Україні!».
Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий привітав першокурсників та усіх присутніх із Днем знань. Зокрема, він висловив щиру вдячність усім викладачам університету за високий професіоналізм, бажання зацікавити юних рятівників і створити умови для їх інтелектуального, духовного і фізичного розвитку. «Незважаючи на існуючі труднощі, - зазначив генерал Садковий, - ми готові до початку нового навчального року. Всі кафедри та служби протягом липня/серпня 2014 року працювали сумлінно і плідно, зробили все необхідне, щоб заняття почалися організовано, в оновлених навчальних аудиторіях і лабораторіях. Нещодавно на навчально-методичних зборах з науково-педагогічними співробітниками навчального закладу було підбито підсумки минулого навчального року, визначено завдання та перспективні напрямки діяльності університету. У нас є дуже хороші досягнення, якими може пишатися колектив. Ми впевнено займаємо передові позиції серед вищих навчальних закладів Держслужби з надзвичайних ситуацій, представників силових структур країни та державних вищих навчальних закладів Харкова».
Родзинкою проведення свята стало театралізоване дійство, що розгорнулося на плацу навчального закладу. Урочисто пролунала клятва першокурсника, слова якої майбутні рятувальники повинні пам’ятати протягом всіх років навчання в університеті. Зокрема вони урочисто обіцяли добре вчитися, оволодівати мудрістю знань, щоб стати справжніми фахівцями обраної справи.
Першокурсникам було вручено символ Знань – Сову. Вітали вихованців університету художні колективи НУЦЗУ - танцювальний «Флейм» та вокальний «Аніма».
Для родини Пліско сьогодні особливий день. Батьківською стежкою прямує курсант 1-го курсу факультету пожежної безпеки – майбутній еколог Анна. Говорить, що не раз доводилось бачити, як працюють пожежні. На власні очі переконалася вона у небезпеці та складності професії рятувальника. Але від свого наміру не відступила. Хоче стати фахівцем екологічної безпеки. З хвилюючою добротою спостерігають батьківські очі за майбутнім рятувальником. Передасть Володимир Іванович доньці свій багатий службовий досвід, допоможе слушною порадою. Щаслива Анна: є в кого вчитись і з кого наслідувати приклад.
Святкова лінійка закінчилась урочистим маршем особового складу.
Традиції примножуються, велика родина рятувальників зміцнюється і росте. Тож, успіхів тобі, першокурснику, у бурхливому вирі університетського життя!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10