https://www.high-endrolex.com/10 На навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України завершується курс молодого бійця | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.08.2014
НУЦЗУ

На навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України завершується курс молодого бійця

15-30 серпня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка Харківської області, молоде поповнення рятувальників проходить справжню школу гарту, випробування на міцність, витривалість, товариські стосунки.
«Табірний збір для першокурсників, які протягом двох тижнів опановували „ази” обраної професії, - зазначив начальник табірних зборів, проректор по службі університету полковник служби цивільного захисту Олег Семків, - майже завершився. Слід зазначити, що юнаки стали впевненішими, призвичаїлись до нового розпорядку дня, навчились раціонально використовувати час, планувати свою роботу, швидко приймати рішення в екстремальних умовах, а найголовніше – саме у таборі, вдалині від «цивільного» життя, сформувався дружний курсантський колектив».
Цьогоріч в Національному університеті цивільного захисту України гартують свою міць 185 першокурсників, з них уперше в історії навчального закладу – 22 представниці прекрасної статі. Вони знайомляться із вимогами cтатутів, структурою та основними завданнями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розпорядком дня університету, курсантськими обов’язками, вчаться долати фізичні та психологічні навантаження, уникати стресових та запобігати непередбачуваних ситуацій, опановують „ази” обраної професії, пізнаючи всі складнощі, усвідомлюючи, з якою метою кожний поступив до навчального закладу. А також вчаться раціонально використовувати час, планувати свою роботу, а головне, швидко приймати рішення в екстремальних умовах. Дівчата не відстають від хлопців у всьому, за винятком складання нормативів з фізичної підготовки.
«Важкувато довелось звикати до розпорядку дня, - говорить курсант першого курсу факультету пожежної безпеки Дар’я Дорошенко. – Далися взнаки і заняття з фізичної підготовки, а особливо, підшивання підкомірця. Але до всього звикаєш. Саме тут я зрозуміла, що усвідомлено обрала професію рятувальника, хочу служити обраній справі, захищаючи життя і здоров’я людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях».
Під час проходження курсу молодого бійця майбутні рятувальники познайомились з основною пожежно-рятувальною технікою, що використовується під час ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій, прослухали лекції з введення до спеціальності, зосередились на вивчення певних дисциплін. Упродовж всього дня курсанти були задіяні не тільки на навчальних заняттях, а й отримували нормовані фізичні навантаження, виконували всілякі господарчі роботи. Також для них моделювались нескладні умовні надзвичайні ситуації, де першокурсники демонстрували свої знання та вміння.
Протягом табірного збору з майбутніми рятувальниками проводились психологічні дослідження з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, індивідуально-виховна робота, соціологічне обстеження та тренінги.
13 вересня першокурсники Національного університету цивільного захисту України складуть Присягу на вірність українському народові. Урочистості відбудуться на священному для харків’ян місці - Меморіалі Слави. Саме тоді курсанти покажуть свій стройовий вишкіл, витривалість та відчеканений крок, чому навчились протягом курсу молодого бійця на навчально-тренувальному полігоні університету.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10