https://www.high-endrolex.com/10 Парадний розрахунок НУЦЗУ показав високий стройовий вишкіл на військовому параді у Києві | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.08.2014
НУЦЗУ

Парадний розрахунок НУЦЗУ показав високий стройовий вишкіл на військовому параді у Києві

24 серпня парадний розрахунок Національного університету цивільного захист України достойно виконав почесну місію, представивши Державну службу України з надзвичайних ситуацій на військовому параді з нагоди 23-ої річниці Дня Незалежності.
Парадний розрахунок ДСНС України у складі 120 курсантів та 10 офіцерів утворив “ парадну коробку ” (шикування для проходження на параді) та урочисто промарширував вздовж Хрещатика. Ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий зазначив, що майбутні рятувальники на високому рівні представляли і надалі будуть продовжувати представлять Службу порятунку, адже за їхніми плечима місяці тренувань та професійної підготовки. До того ж деякі з них уже мають досвід участі у таких заходах, адже курсанти були учасниками військових парадів до Дня Незалежності у 2003, 2009 та 2010 роках.
Вперше за останні 5 років майже 1500 тис. військовослужбовців та курсантів України (у складі 15 коробок – шикування військових для проходження на параді) урочисто пройшли Хрещатиком. Жителі Києва та гості столиці змогли також побачити і 49 одиниць бронетехніки, а саме: системи залпового вогню “Град” та “Смерч”, зенітно-ракетні комплекси “Оса” та “Фаворит”, тактичний ракетний комплекс “Точка-У”, танки, бронемашини “Куга”, БТР-3, воєнні тягачі, гармати та гаубіци. Продемонстрували на параді й нові зразки військової техніки: бронемашини “Спартак” та “Кугуар” та сучасні автомати “Форт 221”.
Нагадаємо, 30 липня курсанти НУЦЗУ- учасники військового параду, під керівництвом проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, виїхали до місць тренування.
До 23 серпня полковник Семків керував тренуваннями парадної коробки НУЦЗУ, які проходили спільно з іншими військовими та спеціальними формуваннями. Тренування особового складу парадного розрахунку ДСНС України проходили щодня, крім святкових та вихідних днів, на злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу «Авіант», а генеральні репетиції – на вулиці Хрещатика.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, за матеріалами офіційного сайту ДСНС України, фото – Олексія Косолапова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10