https://www.high-endrolex.com/10 До пам’ятних місць Великого Кобзаря | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.05.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

До пам’ятних місць Великого Кобзаря

21 травня відбулася екскурсійна поїздка активу Ради курсантського та студентського самоврядування до музею Т.Г. Шевченка у селі Мошни Черкаського району, що приурочена до 153-ї річниці перепоховання праху Т.Г. Шевченка на Чернечій Горі у м. Канів.
У ході екскурсії молодіжним активом інституту було відвідано постоялий двір, у якому проживав Тарас Григорович, перебуваючи у с. Мошни, оглянуто виставкові експонати та особисті речі поета. Провів екскурсію Микола Яковенко - директор будинку творчості, який із захопленням ознайомив молодь із архітектурними пам’ятками села Мошни, серед яких унікальна у архітектурному стилі Преображенська церква, із дзвіниці якої відкриваються мальовничі краєвиди природи Черкащини, костел 1857 року, будинок лікаря, виконаний із дерева у староруському стилі різьблення, за проектом відомого архітектора Владислава Городецького, та будинок творчості. Також представники самоврядування відвідали виставку учнівських доробок, переглянули відеофільм про багату історичну спадщину села та взяли участь у майстер-класі з складання родового дерева.

 



Олена Борсук,
інспектор ВСГ та ВР 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10