https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ впроваджено новий тренажер для підготовки газодимозахисників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.02.2014
НУЦЗУ

У НУЦЗУ впроваджено новий тренажер для підготовки газодимозахисників

7 лютого науково-педагогічні працівники кафедри пожежної та рятувальної підготовки Національного університету цивільного захисту України презентували новий навчальний тренажер «Вузький лаз».
Він призначений для підготовки всіх категорій фахівців, робота яких пов’язана з проведенням аварійно-рятувальних робіт у зонах підвищеної небезпеки та інших надзвичайних ситуацій з використанням засобів індивідуального захисту органів дихання та спеціального захисного одягу.
Як зазначив начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби цивільного захисту Павло Ковальов, тренажер, що відтепер використовуватиметься у навчальному процесі, формуватиме у майбутніх фахівців оперативно-рятувальної служби навики орієнтуватись у просторі при роботі у непридатному для дихання середовищі. Тренажер виконаний у вигляді конструкції з кутом напрямку руху і забезпечує ефективність навчального процесу відповідно до сучасних вимог підготовки газодимозахисників. Він містить такі елементи: вертикальний модуль з драбиною, горизонтальний модуль, похилий модуль зі сходами і є складовою теплодимокамери.

IMG_2087.JPG (800×600)

IMG_2088.JPG (800×600)

IMG_2100.JPG (800×600)

IMG_2089.JPG (800×600)

Роман Пономаренко, кафедра пожежної та рятувальної підготовки, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Романа Пономаренка 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10