https://www.high-endrolex.com/10 Вихованці Курязької виховної колонії залучились до акції «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ», що триває у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.02.2014
НУЦЗУ

Вихованці Курязької виховної колонії залучились до акції «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ», що триває у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок»

6 лютого представники Національного університету цивільного захисту України відвідали Курязьку виховну колонію. Метою зустрічі фахівців, курсантів та студентів навчального закладу із вихованцями пенітенціарного закладу стало залучення вихованців Курязкьої виховної колонії до соціальної акції «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ», що триває у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок» під гаслом «Співпраця заради безпеки».
Представники сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю університету Лариса Кошеварова та майор служби цивільного захисту Вікторія Коленко ознайомили працівників та вихованців колонії із умовами акції, етапами її проведення та підготуванням до святкування Дня захисника Вітчизни.
Доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки університету Олена Шароватова та вихованці навчального закладу студент 5-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Володимир Оченаш,
курсант 3-го курсу факультету пожежної безпеки Олександр Руснак та курсанти 5-го курсу соціально-психологічного факультету розповіли про складну і небезпечну, але водночас благородну професію рятувальника, довели її престижність, затребуваність та актуальність, нагадали про безпеку життєдіяльності внаслідок виникнення пожежі.
Як зазначила Олена Шароватова, виховна година, проведена в Курязькому виправному закладі, була наповнена обміном не лише загальною, а й професійною інформацією з питань безпеки як техногенного, так і соціального характеру. Вона завершилась не просто спробами, а ретельною роботою над моделлю пожежно-рятувальної машини із символікою НУЦЗУ, що поряд з іншим було одним із основних завдань у межах соціальної акції «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ».
До речі, 21 лютого до Дня захисника Вітчизни працівники Національного університету цивільного захисту України разом із харківськими школярами, вчителями та батьками проведуть акцію «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ» у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок» під гаслом – «Співпраця заради порятунку».
Унікальну модель пожежно-рятувального автомобіля - точну копію машини навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ, яку розробили журналісти Черкащини і працівники університету, моделюватимуть разом курсанти, студенти і учні 20 харківських шкіл. Всього в Україні з’явиться чотири тисячі пожежно-рятувальних машин з символікою НУЦЗУ, логотипом НПРЧ і номером РЯТІВНИК.
Крім того, до конструювання пожежних машин залучилися пацієнти відділення комплексної реабілітації та протезно-ортопедичної допомоги дітям Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності (діти мають вроджені ортопедичні патології, ампутаційні і вроджені дефекти кінцівок, захворювання опорно-рухового апарата, у т.ч. ДЦП), реабілітанти реабілітаційного наркологічного центру «Позитив» (м. Харків), студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії, члени Клубу активного довголіття «Друга молодість» під піклуванням Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна Служба Допомоги», вихованці Харківської спеціалізованої школа-інтернат ІІІ ст. «Юнкерське училище» Харківської обласної ради, комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради, де навчаються діти із вадами слуху, а відтепер і вихованці Курязької виховної колонії Управління державної пенітенціарної служби у Харківській області.




Прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар’ї Ахмадуліної

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10