https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові курсанти НУЦЗУ взяли участь у церемонії перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.07.2013
НУЦЗУ

У Харкові курсанти НУЦЗУ взяли участь у церемонії перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася церемонія перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою 23 серпня 1944. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, син загиблого Олександр Іванович Кузнєцов і онук загиблого Олександр Олександрович Кузнєцов. Курсанти 4 курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Роман Ткаченко та Віталій Медяник разом із членами сім'ї Кузнєцових поклали квіти до Монумента Скорботної матері.



На Меморіалі Слави відбулася церемонія перепоховання землі з могили солдата Радянської армії Івана Кузнєцова, загиблого під Варшавою. Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, на початку липня за дорученням Президента України, за підтримки голови Харківської облдержадміністрації та Генерального консульства Республіки Польща в Харкові син і онук загиблого у складі делегації Харківської області відвідали польське місто Варшава, де похований загиблий в роки Другої світової війни солдат Радянської армії Іван Ілліч Кузнєцов. Вони вшанували пам'ять батька і діда і привезли до Харкова землю з його могили. Після церемонії освячення землі священнослужителем Харківської Єпархії, син загиблого додав її до поховання солдатів на Меморіалі. Михайло Добкін і родичі загиблого вшанували пам'ять солдата і поклали квіти до Монумента Скорботної матері і до братської могили воїнів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни. Члени сім'ї Кузнєцових поділилися враженнями про візит делегації до Варшави і висловили подяку Михайлу Добкіну та Генеральному консульству Республіки Польща в Харькові за його організацію, а також товариству Червоного Хреста України за допомогу в пошуку місця поховання. Син загиблого вручив губернатору фотоальбом про поїздку. Губернатор Харківщини подарував родині Кузнєцових книгу «Харків - місто, що пережило війну» з видами міста в роки війни.

Довідка. У 1941 році Кузнєцов Іван Ілліч був призваний на фронт, в 1944 році дружина і син отримали сповіщення про те, що він числиться зниклим без вісті. Тільки в 2010 році, після оприлюднення документів часів війни, стало відомо, що Кузнєцов Іван Ілліч загинув 23 серпня 1944 року під Варшавою. Його ім'я значиться в списках безповоротних втрат 160-ї стрілецької Червонопрапорної дивізії. У ході листування з товариством Червоного Хреста України з'ясувалося, що Іван Ілліч похований на Цвинтарі-мавзолеї радянських воїнів у Варшаві.

Сектор зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10