https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ разом із фахівцями ТУ МНС України в Миколаївській області опікуються безпекою життєдіяльності миколаївських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.11.2012
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ разом із фахівцями ТУ МНС України в Миколаївській області опікуються безпекою життєдіяльності миколаївських школярів

16 листопада у рамках тижня безпеки, що наразі проходить в освітніх навчальних закладах Миколаївщини, заступник начальника факультету цивільного захисту підполковник служби ЦЗ Сергій Волков, старший інспектор сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ Національного університету цивільного захисту України майор служби ЦЗ Вікторія Коленко, а також голова ради самоврядування навчального закладу четвертокурсник факультету пожежної безпеки Леонід Заїченко стали активними учасниками засідання ЄвроКлубу «Діалог» у форматі «Гість Клубу». У заході, що відбувся на базі загальноосвітньої школи № 45, взяли участь понад 240 лідерів учнівського самоврядування та вчителів місцевих та обласних освітніх закладів Миколаївщини. Постійними партнерами засідання ЄвроКлубу «Діалог» є фахівці відділу роботи із засобами масової інформації та громадськістю Територіального управління МНС України в Миколаївській області.
У форматі діяльності ЄвроКлубу наголошувалось на винятковій важливості та затребуваності професії рятувальника, профілактичних заходах будь-яких надзвичайних ситуацій, а також обговорювались питання безпеки життєдіяльності школярів у побуті. Підготовку рятувальників здійснює провідний вищий навчальний заклад МНС – Національний університет цивільного захисту України. У рамках соціальної акції «Абітурієнт 2013» підполковник Волков, майор Коленко та колишній випускник миколаївського ліцею № 3 курсант Заїченко ознайомили присутніх лідерів учнівського самоврядування освітніх закладів Миколаївщини із життєдіяльністю навчального закладу, його славною історією, традиціями та матеріально-технічною базою, довели основні умови вступу кандидатів на навчання до університету (за держзамовленням та на госпрозрахунковій підставі), загальні положення про умови прийому до Національного університету цивільного захисту України та умови навчання. Школярі отримали презентаційну продукцію та переглянули документальний відеофільм навчальний заклад професійно-орієнтаційного характеру. За форматом проведення ЄвроКлубу після доведеної до учнів та викладачів інформації про НУЦЗУ послідкувало жваве обговорення. Питання адресувались кожному із представників навчального закладу. Основними із них, що турбували присутніх, стали - складання вступних іспитів до НУЦЗУ, фізична підготовка майбутніх абітурієнтів, умови проживання курсантів, військові кафедри для студентів навчального закладу, які спеціальності можуть отримати дівчата, працевлаштування випускників.
Лідер учнівського самоврядування зош № 35 В’ячеслав Нагорний отримав подарунок – презентаційну книгу до 80-річчя НУЦЗУ «Историей своей горды» - за найдотепніші та найвлучніші запитання до представників НУЦЗУ.
Після жвавої бесіди відбувся брей-ринг, де лідери самоврядування разом із фахівцями НУЦЗУ та ТУ МНСУ в Миколаївській області спробували свої сили у знанні правил безпеки життєдіяльності.
Переможців нагороджено цінними подарунками.
Начальник відділу роботи із засобами масової інформації та громадськістю Територіального управління МНС України в Миколаївській області майор служби ЦЗ Світлана Водолага ознайомила присутніх із новим Положенням фестивалю дружин юних пожежних. А також вітала переможців чергового конкурсу на влучний слоган про МНС.
Представниця зош № 45 Мілена Шагай обрала за власне кредо свій вислів: мрієш не марнувати своє життя на пусте – приходь у МНС та присвяти своє життя іншим. Дівчина рішуче налаштована вступити до НУЦЗУ. Упевнена, що в цьому році її мрія здійсниться. Влад Воронцов, лідер учнівського самоврядування зош № 18, щиро захоплюється професією рятувальника. А суворий розпорядок дня та дисципліна його лякають: фізкультура – улюблений предмет юнака. Хоче стати екстремальним психологом і Тетяна Крайник, випускниця зош № 26. Сьогодні вона активна учасниця команди Дружини юних пожежних. А в майбутньому бачить себе «лікарем людських душ».
Питань в учнів було безліч – а це значить, що молодь Миколаївщини цікавить і турбує небезпечна, але благородна професія рятувальника.

Відеосюжети про проведення засідання ЄвроКлубу «Діалог» у форматі «Гість Клубу» вийдуть на обласному державному телебаченні Миколаївського ТРК, ТРК «Сатурн», ТК «ТАК-ТВ», ТК «Марс» 20-22 листопада, а також у відомчих газетах.
У рамках візиту до Миколаєва представники Національного університету цивільного захисту України ознайомились із технічно-експозиційною виставкою ТУ МНСУ в Миколаївській області, роботою деяких структурних підрозділів, а також відвідали Краєзнавчий музей – Старофлотські казарми.

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – прес-служба ТУ МНС України у Миколаївській області


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10