https://www.high-endrolex.com/10 День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.11.2012
НУЦЗУ

День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України

Зазирнути у своє майбутнє мали змогу учні випускних та старших класів Полтавської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської областей, міста Севастополя та Республіки Крим і двадцяти п’яти шкіл Харківщини, які побували на Дні відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України. Цей масштабний захід відбувся 3 листопада, зібравши понад 600 майбутніх абітурієнтів та гостей.
Присутні ознайомились із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів, переглянули виставку науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру, а також експозиції виставок досягнень факультетів Національного університету цивільного захисту України.
У спортивній залі навчально-спортивного комплексу університету для усіх бажаючих працював презентаційно-консультативний пункт щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Після ознайомлення гостей із навчально-матеріальною базою університету у клубі навчального закладу для присутніх було організовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також зустріч гостей Дня відкритих дверей з керівництвом університету.
Проректор по роботі з персоналом полковник служби ЦЗ Вадим Попов зазначив, що на сьогодні матеріально-технічна база навчального закладу дозволяє навчати до 3000 курсантів та студентів денної форми навчання. На сьогодні для студентів-юнаків НУЦЗУ організовано навчання на військовій кафедрі. У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами. Питань було безліч, а основні – які бали повинні бути в сертифікатах та з яких предметів проходити тестування. Сертифікати з оцінками (кількістю балів) нижче 4 балів за 12-бальною шкалою оцінювання або 124 бали за 100-бальною шкалою оцінювання Національним університетом цивільного захисту України не прийматимуться, а з профільних предметів повинно бути не менше 140 балів. Також гості заходу активно цікавились питаннями вступу та навчання дівчат в університеті.
Автобусами майбутні абітурієнти та гості університету дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7. Саме тут вони стали спостерігачами демонстрації можливостей пожежно-рятувальної техніки, елементів висотної підготовки. Також майбутні абітурієнти на власні очі переконались у небезпечності професії рятувальника при проведенні рятувальних робіт на воді, аварійно-рятувальних робіт на міському електротранспорті під час ДТП, при аварії на повітряному транспорті - у літаку, в завалах зруйнованих будівель.
«Я глибоко вражений побаченим, - ділиться майбутній випускник Донецької середньої загальноосвітньої школи № 22 Олександр Агєєв. – Особливо зацікавили рятувальні роботи на повітряному транспорті. Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
Також гості відвідали зимовий сад, лабораторію спеціальної хімії та хімічної технології, науково-дослідну лабораторію управління у кризових ситуаціях, побачили тренувальну психологічну смугу перешкод.
«Мій син, - зазначає Мирослава Домненко із Луганської області, - на жаль, в силу обставин не зміг приїхати до університету на День відкритих дверей. Тому я вирішила сама відвідати навчальний заклад – подивитись та все розпитати. Відтепер я підтримую вибір сина. Нехай в цих стінах він стане справжнім чоловіком та справжнім рятівником не тільки для своєї родини, а й для людей».
«Сподіваюсь, - ділиться Костянтин Лисняк із Полтави, - що моя мрія нарешті здійсниться – і влітку я стану курсантом університету. Хочу стати інспектором державним з техногенного та екологічного нагляду, попереджувати та запобігати надзвичайним ситуаціям різного характеру. Я завжди захоплювався і захоплююсь героїзмом тих людей, які майже не щодня стикаються із пожежами».
Даринка Козьмук із Дніпропетровської області наголошує на виключно благородній професії практичного психолога. «Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає дівчинка. – Це ж так почесно і відповідально - турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях».
Найзахоплюючим моментом заходу стало спортивне перетягування канату між курсантами та майбутніми абітурієнтами: перемогла, звичайно, дружба.
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.
Вражень багато – тепер слід правильно зробити свідомий крок у своє майбутнє. Тож, успіхів тобі, абітурієнте!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дмитра Михалечка

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10