https://www.high-endrolex.com/10 Обмін досвідом: до Харківських МНС-ників приїхали представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Відеорепортаж | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2012
НУЦЗУ

Обмін досвідом: до Харківських МНС-ників приїхали представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Відеорепортаж

Мішель Масон, Регіональний Радник Міжнародного комітету Червоного Хреста
Когда международному Комитету Красного Креста становится известно о существовании такой проблемы, мы стараемся установить партнерские отношения с организациями конкретной страны для того что бы эти проблемы решать. И мы знаем что такими проблемами в Украине занимаются министерство чрезвычайных ситуации и у нас с этим министерством установились прекрасные партнерские отношения.
У рамках семінару поєднали теорію і практику. Та, головне, заходи утилізації уцілілих боєприпасів.
Олександр Белотел, начальник навчального центру оперативно-рятувальної служби МНСУ
Здесь в первую очередь изучается самые современные образцы средств разминирования, поиска и ликвидации взрывоопасных предметов. Поэтому опыт у нас есть и мы готовы работать с Красным Крестом чтобы меняться этим опытом. Понятно что у них опыт есть свой и я думаю как было уже сказано совместными усилиями можно выработать новые методы. Для этого семинар и предназначен в дальнейшем может выработаться направления дальнейшего сотрудничества.
Спільна робота окрім іншого втілилася й у виданні книги, а саме словника професійних пожежно - аварійних рятувальних термінів. Видання на 60 тисяч слів укладене українською, російською, і англійською мовами.
Наталія Кринська, доцент кафедри мовної підготовки  Нацыонального університету цивільного захисту України
Протягом 5 років ми проводили корпоративний аналіз терміносистеми української, англіської та російської мов, і в результаті отримали словник який стане на допомогу тим кто працює у сфері системи МНС, Цивільного захисту, Пожежної безпеки і мі сподіваемось що він дійсно допоможе.
Спільний англійсько-український семінар триватиме до 27 вересня.
 
 
Фора. Вісті. 26.9.12 Ірина Сіда, Дмитро Чеботарев
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10