https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові курсанти Національного університету цивільного захисту України заступили на оперативне чергування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.09.2012
НУЦЗУ

У Харкові курсанти Національного університету цивільного захисту України заступили на оперативне чергування

25 вересня у Харкові в Національному університеті цивільного захисту України відбулась знаменна подія, що стала доброю традицією навчального закладу. Курсанти 2-го, 3-го та 4-го курсів на урочистому розводі заступили на оперативне чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини університету. Уже традиційно біля стели Звитяга Пожежного, яку було урочисто відкрито у 2007 році, курсанти тримали обітницю вірності обраній справі, присягали, у разі виникнення екстремальної ситуації, своєчасно й оперативно «запобігти, врятувати, допомогти» постраждалим.
Звертаючись до курсантів, ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий побажав їм успіхів в оволодінні практичними навичками при гасінні пожеж, наказав слухатись своїх командирів та начальників караулів, завжди діяти у надзвичайній ситуації зважено та чітко.
За словами начальника навчальної пожежно-рятувальної частини майора служби ЦЗ Івана Горпинича, у минулому навчальному році було здійснено 40 виїздів на пожежі різних ступенів складності. Особливо відзначилися курсанти при гасінні пожеж та ліквідації їх наслідків, що сталися на Харківському заводі підйомно-транспортного обладнання, на складах зберігання картону в Пісочині, у приміщеннях приватного підприємства «Дробот» і багатьох інших підприємствах та об'єктах різних форм власності, а також у приватному секторі і квартирах. Результативна та оперативна діяльність при гасінні пожеж та ліквідації їх наслідків 23 майбутніх рятувальників була заохочена керівництвом університету – почесними грамотами, короткотерміновими відпустками.
Після урочистого покладення квітів до стели навчальна пожежно-рятувальна частина отримала подарунки від начальників факультетів.
Урочистою посвятою в «оперативне» життя став ритуал передачі спеціального одягу курсантами 5-го курсу своїм молодшим товаришам – курсантам 2-го курсу, які щойно заступили на чергування. У повній амуніції за сигналом «Тривога!», на пожежних автомобілях «новачки» виїхали на імітований оперативний виклик.
Урочистий розвід проведено – сухих рукавів вам, майбутні рятувальники!

Коленко Вікторія, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10