https://www.high-endrolex.com/10 Молоді науковці вищих навчальних закладів МНС об’єднують свої зусилля | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.03.2012
НУЦЗУ

Молоді науковці вищих навчальних закладів МНС об’єднують свої зусилля

30 березня у конференц-залі Національного університету цивільного захисту України відбувся телеміст, учасниками якого стали науковці навчального закладу та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Групу харківських молодих учених очолив проректор з наукової роботи НУЦЗУ полковник служби ЦЗ Володимир Андронов, а львівських колег – проректор з науково-дослідної роботи ЛДУБЖ підполковник служби ЦЗ Тарас Рак. На інтелектуальному заході обговорювались питання щодо пріоритетних напрямків наукових досліджень молодих вчених; організації наукової роботи курсантів та студентів обох навчальних закладів, починаючи з перших курсів; яким чином проводиться стимуляція майбутніх молодих вчених для їх участі у конференціях різних рівнів та науково-дослідній діяльності; оцінювання якості роботи наукового товариства курсантів та студентів; можливостей продовження наукових досліджень у випускників ВНЗ у магістратурі й ад’юнктурі; співробітництва зі спорідненими навчальними закладами ближнього та дальнього зарубіжжя. Ефективною та пізнавальною була зустріч науковців обох вищих навчальних закладів МНС у режимі відеоконференцзв’язку не тільки в аспекті обміну досвідом, а й при вирішенні компетентних питань та розв’язанні хвилюючих проблем. Тож, обидві сторони ухвалили пропозиції щодо подальшого співробітництва у сфері виконання сумісних науково-дослідних робіт з напрямків «Пожежна безпека», «Цивільний захист», «Екстремальна та кризова психологія», «Екологія» та інших, проведення науково-технічних семінарів у рамках телемосту з доповідями результатів наукових досліджень курсантів, студентів та ад’юнктів, видання сумісної збірки кращих наукових робіт курсантів та студентів у рамках електронного або друкованого видання.
Наукова еліта визначила на основі спільної діяльності проводити взаємне наукове стажування молодих науковців. Також було вирішено створити спільні Раду молодих вчених ВНЗ МНС та Інтернет-ресурс Ради молодих вчених ВНЗ МНС.
Керівники груп молодих науковців обох вищих навчальних закладів МНС наголосили на актуальності, винятковій ефективності та доцільності проведення подібних заходів. Також обидві сторони виявили бажання проводити відеоконференцзв’язки щотижня. Учасниками його стануть курсанти та студенти вищих навчальних закладів МНС, їх наукові керівники.

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10