https://www.high-endrolex.com/10 День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.03.2012
НУЦЗУ

День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України

Зазирнути у своє майбутнє мали змогу учні випускних та старших класів Полтавської, Сумської, Одеської, Запорізької, Донецької, Луганської, Тернопільської, Кіровоградської Хмельницької, Чернівецької областей, міста Севастополя та Республіки Крим і шістнадцяти шкіл Харківщини, які побували на Дні відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України. Цей масштабний захід відбувся 24 березня, зібравши понад 200 майбутніх абітурієнтів та гостей.
Присутні ознайомились із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів, переглянули виставку науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру, а також експозиції виставок досягнень факультетів Національного університету цивільного захисту України.
У спортивній залі навчально-спортивного комплексу університету для усіх бажаючих працював презентаційно-консультативний пункт щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями: «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Після ознайомлення гостей із навчально-матеріальною базою університету у клубі навчального закладу для присутніх було організовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також зустріч гостей Дня відкритих дверей з керівництвом університету.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник служби ЦЗ Олег Назаров зазначив, що на сьогодні матеріально-технічна база навчального закладу дозволяє навчати до 3000 курсантів та студентів денної форми навчання. У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами. Питань було безліч, а основні – які бали повинні бути в сертифікатах та з яких предметів проходити тестування. Сертифікати з оцінками (кількістю балів) нижче 4 балів за 12-бальною шкалою оцінювання або 124 бали за 100-бальною шкалою оцінювання Національним університетом цивільного захисту України не прийматимуться, а з профільних предметів повинно бути не менше 140 балів. Також гості заходу активно цікавились питаннями вступу та навчання дівчат в університеті.
Автобусами майбутні абітурієнти та гості університету дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Барській, 7. Саме тут вони стали спостерігачами демонстрації можливостей навчального закладу щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, бойових можливостей пожежно-рятувальної техніки навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ. Свою вправність показала команда університету з гирьового та пожежно-прикладного спорту. Найзахоплюючим моментом заходу стало спортивне перетягування канату між курсантами та майбутніми абітурієнтами: перемогла, звичайно, дружба.
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.
Вражень багато – тепер слід правильно зробити свідомий крок у своє майбутнє. Тож, успіхів тобі, абітурієнте!


 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10