https://www.high-endrolex.com/10 Слухачі магістратури НУЦЗУ відвідали виставку під назвою «Холокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941-1944» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.11.2011
НУЦЗУ

Слухачі магістратури НУЦЗУ відвідали виставку під назвою «Холокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941-1944»

26 листопада 2011 року слухачі магістратури управління НУЦЗУ відвідали виставку під назвою «Холокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941-1944», що відбулась в галереї «АВЭК»
Проект представлений Фондом Віктора Пінчука, Меморіалом Шоа (Memorial de la Shoah), організацією "Яхад-Ин Унум", а також посольствами Ізраїлю, Франції, Німеччини і Сполучених Штатів Америки в Україні. У Харкові організатором виступив Фонд Олександра Фельдмана.
Виставка підготовлена Меморіалом Шоа (архів, музей, освітній центр і місце поваги пам'яті), доповнена і адаптована за участі провідних українських фахівців. Проект "Холокост від куль" базується на праці римсько-католицького священика з Франції батька Патріка Дебуа, який багато років займається архівними і археологічними дослідженнями, а також відеодокументуванням свідчень очевидців масових розстрілів в Україні. Експозиція включає інформацію про історичні факти, відеоінтерв'ю, документи часів війни, фотографії знайдених масових поховань і предмети, що підтверджують ті події : кулі, гільзи та ін.

Експозиція раніше демонструвалася в Парижі, Нью-Йорку і Києві. У Харкові вона представлена вперше. Проект, який показує абсолютно нові свідчення масового знищення євреїв нацистськими загарбниками в Україні, спрямований на виховання толерантності в українському суспільстві, особливо серед молоді.


Слухачі магістратури управління, прес-служба НУЦЗУ



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10