https://www.high-endrolex.com/10 Навчатись жити безпечно … | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.10.2011
НУЦЗУ

Навчатись жити безпечно …

Саме таке гасло стало лейтмотивом соціально-просвітницької акції, проведеної 7-го жовтня харківськими рятувальниками Національного університету цивільного захисту України. Захід відбувся під патронатом Харківського міського голови на майданчику біля кіноконцертної зали "Україна" у саду ім. Т.Г.Шевченка. Фахівці, викладачі та курсанти навчального закладу у простій і доступній формі для учнів 9-11-их класів, учителів, батьків загальноосвітніх шкіл та присутніх гостей акції нагадали про "ази" безпечної поведінки у разі виникнення пожежі, поглибили знання з правил використання первинними засобами пожежегасіння, надання першої медичної та психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях. Рятувальники також розповіли дітям, наскільки небезпечні ігри із піротехнічними засобами та вибухонебезпечними предметами, яку шкоду здоров'ю завдає паління, а також про наслідки вогняної стихії, що нерідко трапляються внаслідок людської халатності.
Як зазначив проректор по роботі з персоналом університету полковник служби ЦЗ Вадим Попов, акція вкрай необхідна школярам, особливо напередодні осінніх канікул. Саме на таких заняттях учні вчаться, як правильно поводити себе в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Як правильно користуватись вогнегасником, одягати протигаз, знаходити вихід із задимленого приміщення, спускатись із висоти тощо. Словом, аби впевнено орієнтуватись у сьогоднішньому просторі, кожний повинен навчитись правильно діяти у будь-якій надзвичайній ситуації.
Одинадцятикласниця Інна Перегон, після одягання протигазу на швидкість, ділиться своїми враженнями: "Мені було надзвичайно цікаво. Звичайно, зробити це важко й незвично, тим більше за невеликий проміжок часу. Все ж таки, я вважаю, що це суто чоловіча робота. Але спробувати можна".
Шкільний психолог Валентина Московченко упевнена, що діти, які побачили такого роду практичні заняття, уникнуть багатьох надзвичайних неприємностей. А, можливо, у майбутньому оберуть для себе благородну професію рятувальника.
Крім цього, всі присутні змогли побачити можливості пожежно-рятувальної техніки, проведення аварійно-рятувальних робіт за участі Харківського аварійно-рятувального загону Оперативно-рятувальної служби.
Взагалі, школярі, які стали на деякий час учнями відкритого уроку "Зробимо життя безпечним", спробували себе в якості рятувальників і в якості пожежних, а також екстремальних психологів.
Захід супроводжувався виступом творчих колективів та духового оркестру університету.
Всі учасники акції були не тільки приємно вражені побаченим та почутим, а й змогли посмакувати гарячою польовою кашею.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10