https://www.high-endrolex.com/10 Перше вересня стене пам’ятним для першокурсників АПБ! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Перше вересня стене пам’ятним для першокурсників АПБ!

    Новий навчальний рік розпочався в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) зі святкових заходів на плацу навчального закладу, присвячених Дню знань, приведенню першокурсників-курсантів до Присяги працівника органів і підрозділів служби цивільного захисту України та посвяті у студенти першокурсників, які будуть навчатися на платних засадах.
    Участь в урочистостях взяли директор Департаменту цивільного захисту МНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук, перший заступник начальника УМНС України в Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Сташенко, заступник начальника УМНС України в Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Олег Гаркуша, голова правління Черкаської обласної організації Всеукраїнської Чорнобильської спілки МВС України Сергій Дмитрієв, голова Черкаського обласного комітету профспілки працівників держустанов Катерина Кучугурна, Митрополит Черкаський та Канівський Високопреосвященнійший Владика Софроній, інші високі гості та батьки першокурсників.
    Цього дня, найперше, приймали вітання ректор полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь та особовий склад академії – з початком нового навчального року, а також першокурсники-курсанти (43 юнаки та 7 дівчат) – з прийняттям Присяги на вірність народу України.
    Віднині молоде поповнення вихованців Академії пожежної безпеки увіллється в ритм особливого укладу життя тих, хто обрав за професію попереджати та ліквідовувати надзвичайні ситуації, боронити світ від небезпечних стихій, захищати людські життя і здоров’я, бути мужнім, сильним, витривалим. Пожежник-рятувальник – це не просто фах. Це високе звання, дароване довірою Уряду держави і кожного її громадянина, що прагне спокійного, захищеного життя; це покликання сильних духом людей, народжених для високої місії – запобігати біді, рятувати та допомагати усім, хто потребує допомоги; це ознака причетності до когорти особливого братерства самовідданих професіоналів, для яких «відвага», «самопожертва», «честь» і «гідність» – не просто слова, а сенс та устрій життя.
    Кожного із них попереду чекає безліч небезпечних та відповідальних ситуацій, долати які потрібно не лише самою мужністю, а в першу чергу, правильністю та швидкістю прийнятих рішень, глибокими теоретичними знаннями та досвідом, цілеспрямованістю і вмінням працювати у команді, як це колись зробили Володимир Правик і Віктор Кібенок та інші Герої Чорнобиля, які ціною професіоналізму і власного життя врятували народи Європи від атомної катастрофи. Для того, щоб подвиг Героїв Чорнобиля не був марним, і щоб подібна трагедія ніколи не повторилася, сьогоднішні курсанти за роки навчання повинні стати справжніми професіоналами, і, очоливши у майбутньому пожежно-рятувальні підрозділи, вміти брати на себе керівництво ліквідацією надзвичайних ситуацій та відповідальність за прийняті рішення, знати специфіку роботи інших підрозділів та служб цивільного захисту України, координувати їх діяльність під час спільної роботи з ліквідації надзвичайних ситуацій, вміти працювати з ними «в одній команді», ставити коректні і правильні завдання. Про це та інші речі, що стосуються цивільного захисту в Україні, його складових та перспектив розвитку, говорив по завершенню свята під час зустрічі з курсантами п’ятого курсу директор Департаменту цивільного захисту МНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук.
    Колишній кадровий військовий, а нині – досвідчений МНСівець, який побував у всіх «гарячих точках» в Україні, де за роки незалежності виникали надзвичайні ситуації, побажав майбутнім офіцерам гарно вчитися і берегти своє здоров’я змолоду, не мати шкідливих звичок, не робити поганих вчинків, відповідально ставитися до життя. «Я завжди порівнюю життя з бігом на довгі дистанції. Біжать всі, але не всі добігають до фінішу, – сказав Василь Павлович, – Жити потрібно так, щоб потім сказати з упевненістю, що ти прожив гідно, зумів досягти, чого хотів, довести усім, що став успішною людиною і ні про що не жалкуєш…»

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10