https://www.high-endrolex.com/10 Психологія – наука важлива | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.08.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Психологія – наука важлива

    В Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) завершився двотижневий табірний збір для юнаків, які успішно пройшли вступні випробування та рішенням приймальної комісії були зараховані на навчання на факультеті пожежно-профілактичної діяльності.
    Зважаючи на те, що першого вересня, у День знань, першокурсники-курсанти будуть приведені до Присяги працівника органів і підрозділів служби цивільного захисту України, вони у короткий термін повинні були вивчити основи Статутів, отримати початкові знання зі спеціальної та загальновійськової підготовки, опанувати стройову підготовку та мати належну загальнофізичну підготовку, набути навичок несення служби в добовому та інших нарядах, навчитися виконанню статутних вимог щодо дисципліни та організованості, носінню встановленої форми одягу.
    Окрім фахового становлення майбутніх першокурсників, велика увага з боку командирів приділялася також їх адаптації до специфіки навчання та майбутньої служби у підрозділах МНС України.
    У плані заходів табірного збору були три заняття з начальником сектора психологічного забезпечення підполковником служби цивільного захисту Сергієм Мордюшенком.
    «Насамперед, наші заняття були направлені на вивчення індивідуальних якостей та особливостей характеру майбутніх курсантів, – розповідає Сергій Миколайович. – Під час занять вони знайомляться: кожен розповідає про себе, хто він і звідки, які має захоплення, що очікує від навчання тощо. Адже коли людина «розкривається», вона стає ближчою оточуючим. Також заняття допомагають першокурсникам адаптуватися до навчальної та службової діяльності, краще пізнати самих себе і своїх нових товаришів, згуртувати колектив, навчитися «підлаштовувати» свої бажання під його потреби».
    З метою вивчення особливостей характеру майбутніх курсантів досвідчений психолог застосовує різні психологічні методи дослідження (спостерігає, проводить тестування, інтерв’ю тощо), виявляє кандидатів, які претендують бути лідерами, вивчає їх та визначає, хто з претендентів дійсно має лідерські здібності «від природи» і в майбутньому міг би успішно виконувати, наприклад, обов’язки командира відділення чи заступника командира взводу. Також під час проведення таких занять Сергій Мордюшенко вивчає міжособистісні стосунки у колективі, проводить тренінги та навчає молодь «ефективно вести себе в різних життєвих ситуаціях» за допомогою різноманітних релаксаційних вправ.



Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10