https://www.high-endrolex.com/10 ПРЕДСТАВНИКИ ЛДУ БЖД МНС ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНИХ НАВЧАННЯХ РЯТУВАЛЬНИКІВ «FENIX 2011» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.06.2011
ЛДУ БЖД

ПРЕДСТАВНИКИ ЛДУ БЖД МНС ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНИХ НАВЧАННЯХ РЯТУВАЛЬНИКІВ «FENIX 2011»

Працівники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності взяли участь у міжнародних навчаннях «Fenix 2011» у м. Пьонки (Польща). До складу делегації увійшли: викладачі Василь Попович та Дмитро Ясінський, начальники караулів навчальної пожежно-рятувальної частини Євген Кочетов, Мирослав Сторонський та Сергій Синельніков.
Василь Попович розповів, що перший день навчань делегації вирішували різні організаційні питання, знайомилися з технікою, майданчиками для проведення занять, а також між собою. Наступного дня команда ЛДУБЖД спільно із естонцями та литовцями взяли участь у виконанні першої вправи – ліквідація наслідків аварії автомобільної цистерни із витоком небезпечної речовини. Вправність та знання представників ЛДУ БЖД під час виконання даної вправи було визнано експертами та керівниками занять. Також відбулися навчання щодо організації роботи штабу та керування підрозділами. Наші представники вислухали вступну лекцію, яку провів начальник штабу, пізніше самі вчилися керувати підрозділами на пожежі.
Українські рятувальники взяли участь у навчаннях з гасіння пожежі. «Об’єктом горіння було допоміжне приміщення не функціонуючої фабрики, яка знаходиться на віддалі 1 км від місця розташування табору. Завданням нашої команди було знайти та врятувати 2-х потерпілих в умовах сильного задимлення на площі близько 70 м2. Для забезпечення виконання поставлених завдань наші рятівники були забезпечені апаратами на стисненому повітрі «Ауер», масками, детекторами руху, 2-ма робочими рукавними лініями, які прокладені від автоцистерни. Наші представники протягом 3-х хвилин знайшли і винесли на чисте повітря потерпілих та загасили пожежу. Швидкість виконання вправи позитивно здивувала польських наглядачів, адже польські представники витратили більше 10 хвилин на аналогічне завдання. Також ми виконали вправу з рятування людей при ДТП. Умовами виконання вправи стало зіткнення 2-х легкових автомобілів, у кожному з яких було заблоковано по одній людині. Один з автомобілів був перекинутий на ліву бокову сторону, а інший – перекинутий на дах. За допомогою найсучаснішого рятувального автомобіля «Сканія» та рятувального обладнання, що вивозиться на ньому, наші викладачі на доброму рівні виконали вправу та деблокували обох потерпілих використовуючи класичні методи рятування», - розповів В.Попович.
Загалом під час проведення навчань представники ЛДУБЖД навчилися працювати із найсучаснішим рятувальним та пожежно-технічним обладнанням, отримали неоціненний досвід проведення занять, розглянули нові методи рятування людей та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, вивчили принцип роботи рятувальних пристроїв, налагодили професійні зв’язки із представниками рятувальних служб європейських країн.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10