https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти ЛДУ БЖД МНС здобували Європейський досвід | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.06.2011
ЛДУ БЖД

Курсанти ЛДУ БЖД МНС здобували Європейський досвід

Протягом тижня Українська делегація у складі курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національного університету цивільного захисту та Черкаської академії пожежної безпеки знайомилась із досвідом діяльності європейської системи захисту населення на прикладі Головної школи пожежної служби Республіки Польща у м. Варшава.
Речник Львівського університету МНС Антон Крук розповів, що завдяки ініціативі нашого навчального закладу щодо співпраці з Головною пожежною школою у Варшаві викладачі та курсанти навчальних закладів здобувають безцінний досвід у Європейських колег. «В минулому році між Львівським та Варшавським навчальними закладами підписано угоду про співпрацю, яка передбачає обмін досвідом з питань підготовки фахівців у галузі безпеки людини, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій», - додав А.Крук.
Українські курсанти відвідували заняття провідних польських вчених, а відповідно польські кадети та студенти мали можливість відвідати лекції наших викладачів.
Члени української делегації з числа курсантів протягом 34 годин під час навчальних та практичних занять мали змогу пройти мультимедійний тренінг з прийняття рішень «Повінь», також ознайомитися з Європейською системою захисту населення та системою підготовки і навчання пожежників-рятувальників у Республіці Польща та в інших країнах Європейського Союзу, з особливостями програми «RIZEX», що симулює ризик небезпечних випадків в будівлях, зі специфікою і принципами діяльності пожежно-рятувальних частин у м. Варшаві, організацією рятувальних дій на тактичному рівні при надзвичайних ситуаціях в міських агломераціях, з європейськими методами ліквідації наслідків аварій, використанням рятувального і пожежного обладнання в міських умовах.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10