https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти і викладачі НУЦЗУ знайомляться із специфікою діяльності пожежно-рятувальної служби Польщі та набувають євростандартів з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2011
НУЦЗУ

Курсанти і викладачі НУЦЗУ знайомляться із специфікою діяльності пожежно-рятувальної служби Польщі та набувають євростандартів з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Наразі Національний університет цивільного захисту України і Головна школа пожежної служби Республіки Польща реалізують два проекти, які фінансуються Міністерством закордонних справ Республіки Польща, присвячені вдосконаленню управління ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та підвищенню безпеки населення під час надзвичайних ситуацій в умовах міста. В межах реалізації проектів передбачено участь харківських рятувальників в ряді спільних заходів з Головною школою пожежної служби, серед яких відвідування циклів лекцій та спільні навчання. Програма навчань у Варшаві передбачає вивчення європейської системи захисту населення, підготовки фахівців у цій галузі, організація рятувальних операцій в міських агломераціях, практичні заняття та ознайомлення із специфікою функціонування пожежно-рятувальної служби Польщі.
Крім того, співпраця направлена на адаптацію українських фахівців до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій.
Вже через рік дві держави – Україна та Польща – будуть в епіцентрі спортивних подій світового значення. Задачі сьогодення для країн -  реалізувати проекти присвячені питанням безпеки Євро-2012. Рятувальники відпрацюють комплекс питань щодо безпеки на стадіоні, організації евакуації людей у разі виникнення надзвичайної ситуації. Також буде розглянуто низку питань щодо організації системи безпеки у готелях та місцях з масовим перебуванням людей, взаємодія екстрених служб, надання першої медичної допомоги, діяльності медицини катастроф. Під час стажування у Варшаві представники Національного університету цивільного захисту та польські фахівці будуть обговорювати актуальні питання сьогодення: поведінки людей при пожежах та інших надзвичайних ситуаціях, що вимагають евакуації; нових удосконалених аналітичних та інженерних методів для евакуації людей з будівлі; оцінки ризиків і методів, заснованих на проектуванні та плануванні евакуації; практики планування, організації та управління евакуацією людей; ролі і діяльності аварійно-рятувальних служб під час евакуації людей.
Ефективність екстреної евакуації людей з будівель і споруд є дуже важливою проблемою сьогодення особливо на стадії проектування. Досвід останніх років показує, що цій проблемі приділяється все більше уваги, засвідчують науковці НУЦЗУ. Міжнародне партнерство рятувальників працює на захист і безпеку людини.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10