https://www.high-endrolex.com/10 Викладачі Національного університету цивільного захисту України провели заняття з безпеки життєдіяльності для дітей із серцево-судинними захворюваннями | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2011
НУЦЗУ

Викладачі Національного університету цивільного захисту України провели заняття з безпеки життєдіяльності для дітей із серцево-судинними захворюваннями

17-го травня фахівці Національного університету цивільного захисту України провели практичні заняття у рамках соціальної акції «Абетка рятувальників для школярів» з вихованцями та викладачами Харківської загальноосвітньої санаторної I – III ступенів школи-інтернату для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи. Вісімдесят учнів 5-9-их класів школи-інтернату змогли не тільки засвоїти пізнавальний матеріал з безпеки життєдіяльності при виявленні невідомих предметів, покупці піротехнічних засобів, наслідках і діях у випадку викиду хімічно небезпечних речовин, але й «пощупати» вибухонебезпечні предмети військового походження, побачити «шкоду паління» на іонізуючому очисникові повітря. За словами начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковника служби ЦЗ Віталія Барбашина, вже три роки корисний винахід – іонізуючий очисник повітря - попереджає про небезпеку й шкоду здоров'ю завзятих курців. Прилад сам запалює сигарету, нібито хтось її запалив, «викурює» її, після чого на скляних стінках винаходу залишаються крапельки нікотину точнісінько, як вони осідають у легенях курців. Багато питань виникло у школярів, що разом із фахівцями кафедри за допомогою металодетектора «GARRETT» виявляли імітований вибухонебезпечний предмет, спостерігали діяльність приладів радіаційної і хімічної розвідки та контролю. Деяким кортіло «приміряти» гламурний МНСівський фільтруючий комбінезон, що стане в нагоді при виникненні радіаційної чи хімічної небезпеки. Досвідчені спеціалісти навчальної пожежно-рятувальної частини університету ознайомили школярів із правилами поведінки при виникненні пожежі, використання апаратів захисту органів дихання при гасінні пожежі та проведенні аварійно-рятувальних робіт, а також нагадали та наочно продемонстрували правила використання первинних засобів пожежегасіння. Учні залишились у захваті від почутого та побаченого. А головне, зазначає начальник навчальної пожежно-рятувальної частини університету майор служби ЦЗ Іван Горпинич, - один раз побачене залишиться надовго в їхній пам’яті.
Слід нагадати, що подібну «Абетку рятівників для пересічних громадян» було вже проведено для вихованців та викладачів підшефної школи-інтернату для дітей з вадами слуху, а також для учнів харківських шкіл.
Беззаперечно, проведення таких пізнавальних навчально-тренінгових занять дасть свої плідні результати, і надзвичайних ситуацій стане менше.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10