https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Водолажський, цьогорічний випускник заочного навчання, полковник служби цивільного захисту: «В сучасному світі знання перетворилися на найважливіший економічний ресурс, а розвинуті країни світу прогресують за рахунок інтелектуального капіталу». | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2011
НУЦЗУ

Володимир Водолажський, цьогорічний випускник заочного навчання, полковник служби цивільного захисту: «В сучасному світі знання перетворилися на найважливіший економічний ресурс, а розвинуті країни світу прогресують за рахунок інтелектуального капіталу».

Начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Управління МНС України в Кіровоградській області Володимир Водолажський здобував у нашому університеті вже другу вищу освіту.
 
 
У 1996 році Володимир Олексійович закінчив Харківський військовий університет. До лав МНС потрапив у 2009 році і зрозумів – необхідна вища освіта за фахом пожежно-рятувального напрямку. Про Національний університет цивільного захисту України багато знав, чув, читав, тому без вагань став слухачем заочного навчання НУЦЗУ. 25 травня полковник Водолажський на кафедрі пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт захищатиме дипломну роботу за темою: «Удосконалення методики підготовки, організації і проведення тактичних навчань та штабних тренувань з начальницьким складом пожежно-рятувальних підрозділів МНС України». Керівник дипломної роботи – Юрій Сенчихін, професор кафедри ПТ та АРР, канд.техн.наук, доцент. Професор Сенчихін зазначає, що актуальність обраної теми не викликає сумнівів, бо торкається підготовки начальницького складу МНС України й особисто керівника гасіння пожежі (ліквідації НС) на підставі такої форми підготовки, як тактичні навчання та командно-штабні навчання, тренування. «Відмітною рисою є те, що слухач провів повне дослідження стану питання з обґрунтування форм тактичної підготовки органів управління та підрозділів МНС в цілому, та обрав основну найбільш активну форму підготовки – тактичні та командно-штабні навчання (тренування) і повно розкрив їх організацію, підготовку та порядок проведення в залежності від їх виду та цільового призначення. Слухач показав вміння складати методичні документи на проведення тактичних навчань, розробив структури оперативно-тактичного вивчання об’єкту, складання методичної розробки на навчання, порядку розробки тактичного задуму», - зазначає керівник дипломної роботи Юрій Сенчихін. У свою чергу полковник Водолажський запевняє, що у дипломній роботі намагався досить повно розкрити методику  командно-штабних навчань та розробити  структурно-логічні схеми їх організації підготовки та проведення. Аби все це викласти на папір і довести при захисті, Володимиру Олексійовичу знадобилось звернутися   до величезної кількості спеціальної літератури, мати особисті спілкування із фахівцями щодо проведення командно-штабних навчань – викладачами НУЦЗУ.   
Керівництво кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт НУЦЗУ зазначає, що  дипломна робота Володимира Водолажського є ознакою достатньо високої теоретичної підготовки дипломника, його вмінь самостійно освоювати нові знання для вирішення завдань підготовки начальницького складу та оперативних задач. В цілому дану роботу пропонують використовувати під час планування та проведення службової підготовки особового складу МНС України.
Полковник Водолажський упевнено констатує, що сьогодні знання – є найважливішим економічним ресурсом. І тому, це  робить освіту сферою стратегічного пріоритету розвитку держави. Незважаючи на певні матеріально-технічні й фінансові труднощі, підрозділи МНС й надалі залишатимуться надійним заслоном на шляху будь-якого лиха - природного чи техногенного. «Мені хочеться відзначити дуже високий потенціал науково-педагогічного складу Національного університету цивільного захисту. Теоретичні знання, які я отримував в університеті протягом двох років навчання відповідають практичному виконанню завдань в повсякденній діяльності обласних підрозділів МНС», - зазначив Володимир Водолажський.
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10