https://www.high-endrolex.com/10 Акція "Абетка рятувальників для пересічних громадян" крокує харківськими школами | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2011
НУЦЗУ

Акція "Абетка рятувальників для пересічних громадян" крокує харківськими школами

25-го лютого курсанти 3 курсу факультету цивільного захисту Олександр Юрковський та Олександр Шипко на чолі зі старшим викладачем кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки підполковником служби ЦЗ Ігнатьєвим О.М. відвідали ЗОШ № 97, в якій провели заняття з безпеки життєдіяльності.
 
  
 
 
 
Школярі були зацікавлені приборами радіаційної та хімічної розвідки, "приміряли" на себе загальновійськовий захисний комплект, протигаз та респіратор.
 
  
 
 
 
Родзинкою зустрічі став іонізатор-очищувач повітря, створений на кафедрі піротехнічної та спеціальної підготовки заступником начальника кафедри підполковником служби ЦЗ Толкуновим І.О. та доцентом кафедри Поповим І.І. Цей експериментальний прилад демонструє, як дим від сигарети наповнює легені людини. Побачене справило дуже сильне враження на школярів.
 
  
 
 
Школярі-старшокласники з інтересом спілкувались із курсантами НУЦЗУ, задавали багато запитань про те, як поступити до навчального закладу, з яких предметів мати сертифікати та які умови навчання в університеті. Школяр 10-го класу Проскурін Олексій говорить: «Я з дитинства мріяв стати рятівником. Тепер я чітко знаю, куди мені поступати та де навчають такій мужній професії».
Прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10