https://www.high-endrolex.com/10 В Національному виші МНС готуються дослідити і обговорити проблемні питання із проведення якісного розслідування і визначення причин пожежі. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.11.2010
НУЦЗУ

В Національному виші МНС готуються дослідити і обговорити проблемні питання із проведення якісного розслідування і визначення причин пожежі.

На сьогодні всі доповідачі вже надали свої наукові наробки на кафедру  НПД. Учасники конференції, експерти-дізнавачі одностайні у тому, що з технічної точкі зору причина виникнення пожежі – це процес взаємодії джерела запалювання достатньої потужності з горючим матеріалом в осередку пожежі (місці первинного виникнення горіння). В результаті цього процесу відбувається загоряння горючого матеріалу та розповсюдження горіння в просторі і часі. Але... Але є багато проблемних питань із проведення якісного розслідування і визначення справжньої причин пожежі, розглядом яких і займуться учасники конференції. Крім того, під час проведення наради будуть розглянуті питання щодо використання прав, наданих  посадовим особам  органів та підрозділів цивільного захисту держави щодо здійснення дізнання у справах про пожежі та злочини, пов’язанні з порушенням встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.
Семінари, наради, збори та конференції за участі експертів-дізнавачів та фахівців з розслідування причин пожеж дають можливість підвищувати свій професійний рівень.
На Харківщині приділяється велика увага підвищенню кваліфікації працівників МНС у сфері дізнання. Особливо це стосується осіб, відповідальних за здійснення дізнання у справах про пожежі та ведення адміністративної практики місцевих органів державного пожежного нагляду, адже від них залежить встановлення наявності чи відсутності злочину в пожежі, проведення якісного розслідування, визначення причини пожежі.
Подібні форуми науковців з питань дізнання та розслідування  неодмінно дають свої результати, а тому проводитимуться і надалі.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10